Yurtdışında 12 bin kişi ile görüşülerek yapılan bir araştırmada,yurt dışında yaşayan 10 kişiden 7 kişi nin hayatından memnun olduğunu  belirtildi..
Araştırma ile ilgili değerlendirmede:Yurt dışında çalışanların, yüzde 45'i taşındıkları ülkedeki refah seviyelerinden memnun olduğu, yüzde 64’ünün ise iş değiştirdikleri için mutlu oldukları görüldü.Avrupa ülkelerininde yüksek enflasyon gerçeği olduğu belirtildi. Farklı ülkelerin nitelikli işgücünü çekmek için geliştirdiği politikalar da yurt dışına taşınma trendini destekliyor.

Buna rağmen Türk lirasının alım gücünün düşmesi,enflasyonun aşırı yüksek olması,iş imkanının yetersiz olması,Türk gençliği için avrupanın cazip hale gelmesini sağlıyor.Herkes doğru danışmanlık hizmetini alarak girişimci vizeleri, dijital göçebe  vizeleri, yatırımcı vizeleri, pasif gelir vizeleri gibi seçeneklerle dilediği ülkeye kısa sürede yerleşebiliyor.
Estonya, Finlandiya ve Danimarka gibi ülkeler, startup vizesi seçenekleriyle ülkelerindeki teknoloji yatırımcılarını artırmak ve girişim eko sistemlerini geliştirmek için kolaylıklar sunuyor.Estonya, Finlandiya ve Danimarka'da Şirket kurmak,vize almak,oturum almak, belli bir ücret karşılığı danışmanlık firmaları tarafından yapılıyor.
 

Editör: Habererk Com