E-vize nedir? Nasıl alınır? E-vize nedir? Nasıl alınır?

Ünlü turizm organizasyonu  yapan markaların  kurumsallığına ve kalitesine güvenerek seyahat  turu alan kişilerin şikayetleri artıyor.

Turist olarak güvenilir turizm firmalararından seyahat alan müşterilerin birçoğu mağdur olduğunu bildirdi. Yapılan şikayetler arasından, hastalanan bir müşterinin raporunu gönderdiği halde para iadesi yapılmadı, bir sonraki turla gidecekse, aynı tur için ekstra para vermesi istendi.
Yurtdışına gidecek müşteriler için, vizeyi   turizm firmalarınna aldıranların çoğunda vizeleri yetişmediği için gidemedikleri söylendi. Kendilerinden kaynaklanan bu probleme çözüm bulmaya yanaşmadıkları, çoğu kişinin parasını geri alamadığı, parasını geri alanların ise seyahate gidemediği için hayal kırıklığı yaşadığını paylaştılar.
Yurtdışı gezilerinde ekstra ücret çıkardıklarını, gösterilen otellerle, kaldıkları otellerin farklı olduğunu, firmanın ucuz otel tercih ettiğini belirttiler. Bulgaristan kadar yakın bir ülkede, 2 gecelik turda müşteri bir müşteri yaşadıklarını paylaştı : “ Jolly Tur ile 16-17 Aralık 2023 tarihlerinde Sofya ve Plovdiv turuna katıldım. 16 Aralık Cumartesi günü Sofya'da Katedral ve panoramik tur dışında, tur sadece transfer ve otele götürme hizmetinden ibaretti. Ekstra tur olan Vitoşa Dağı teleferik turu, bakımda olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Akşamki gala gecesi de son dakika yer bulunamadığı ifade edilerek iptal edildi.Sonuç olarak hayal kırıklığıydı.” dedi. 
Yurtdışı paket programında verilen yerler ile gidilen yerlerin aynı olmadığı, bazı yerlerin iptal edildiği, parası tam alındığı halde turların bir kaçına gidemedikleri bilgiler arasında.Turizm sektöründe müşterilerin şikayetleri saymakla bitmiyor.

Seyahatten mağdur olan kişiler; Alo 176 İletişim Merkezinden, Kültür ve Turizm Bakanlığı mevzuatında yer alan tüm konular hakkında bilgi alınabiliyor. Gerekli durumlarda ise İletişim Merkezi yetkilileri tarafından geri dönüş sağlanabiliyor.

Editör: Habererk Com