Fitness salonlarına olan ilgi artarken, bir fitness uzmanı evde uygulanabilecek basit egzersizlerle istenmeyen yağlardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Yerçekimi, sürekli bir kuvvet olarak vücudumuz üzerinde etkili olup, zaman içinde yaşlanma etkilerini hızlandırır. Vücut ve ciltte sarkmalar, kemik yoğunluğunda düşüşler, duruş bozuklukları, eklem aşınmaları ve kas kayıpları yaşanabilir. Bu etkileri azaltmanın yolu düzenli egzersiz yapmaktan geçer. Yaşlanma süreciyle birlikte gelen sakatlanmalar, ağrılar ve sızılar, sağlıklı bir vücut için egzersiz yapmayı zorlaştırabilir.

Denise Austin gibi 40 yıllık deneyime sahip bir fitness koçu, yaşının egzersiz yapmasına engel olmadığını gösteriyor. 67 yaşında olmasına rağmen formda kalmak için en etkili rutinleri takipçileriyle paylaşıyor. TikTok’ta yayınladığı bir videoda, herkesin evde uygulayabileceği üç “kolay” yağ yakma egzersizi tanıttı. Bu egzersizlerin en büyük avantajı, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan evde gerçekleştirilebilmesidir.

Denise, “İşte üç kolay yağ yakma egzersizi; ilk olarak ‘tik tak’ hareketi” diyor ve bir kolunu havaya kaldırıp diğer bacağını yana doğru uzatarak başlıyor. Ardından hafif bir zıplama ile kollarını ve bacaklarını değiştiriyor. Bu hareketle, “Bacaklarınızı kaldırırken kollarınızı esnetip şekillendiriyorsunuz,” diye açıklıyor.

Kolajen Nedir? Kolajen Nedir?

“İkinci hareket, benim favorim olan ‘yumruklar’,” diye devam ediyor Denise ve bir kolunu vücudunun üzerine uzatıp aynı taraftaki bacağıyla zıplıyor. Diğer kol ve bacakla da aynı hareketi tekrarlıyor. “Uzanın, eğilin ve bacak kaslarınızı çalıştırın, böylece kalorileri daha hızlı yakarsınız,” diyor.

Üçüncü hareket için, “Arkaya hafifçe vurun. Kollarınızı ve kalçalarınızı çalıştırın ve kalp atış hızınızı yüksek tutun,” diye öneriyor. Bu hareketi yaparken, her adımda kollarını vücudunun arkasına doğru sallıyor.

Kaynak: Haber Merkezi