Konya'da şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya 3. yıl dönümünde anıldı
Konya'da görev yapan kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın, güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından silahlı saldırı sonucu şehit edilmesinin 3. yıl dönümü, meslektaşları tarafından anıldı.
6 Temmuz 2022 tarihinde Yunak Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, annesinin ölümünden Dr. Karakaya'yı sorumlu tutan Akçay, Dr. Karakaya'yı öldürdükten sonra aynı silahla intihar etmişti. Konya Şehir Hastanesi'nde düzenlenen anma töreninde, Hekim Birliği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Özgür Öz, yaptığı konuşmada hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artışından duyduğu endişeyi dile getirdi.
Dr. Öz, Dr. Ekrem Karakaya'nın ölümünün sadece bir hekimin kaybı değil, aynı zamanda bir evladın, bir babanın ve binlerce hastasına şifa veren bir insanın kaybı olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sistematik bir sorun haline geldiğini belirten Dr. Öz, etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması ve caydırıcı yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade etti. Dr. Karakaya'nın meslektaşları, bu cinayeti unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirttiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.