Habere göre danışmanlar, gazetelerde düzenli olarak  köşe yazıları yazmayacak, tv'lerde düzenli olarak program yapmayacaklar.

Ahmet Hakan'ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

"DANIŞMANLARLA İLGİLİ BİR İSTİHBARAT BİLGİSİ

İYİ haber alan kaynaklarımın bildirdiğine göre...

Cumhurbaşkanı danışmanlarının televizyonlarda düzenli program yapmaları veya gazetelerde düzenli köşe yazıları yazmalarıyla ilgili yeni bir karar alınmış.

Bu karara göre...

Danışmanlar artık televizyonlarda düzenli program yapmayacaklar, gazetelerde düzenli köşe yazıları yazmayacaklarmış."
 

Habererk bunu daha önce söylemişti

Öte yandan yazarlarımızdan  Osman Oktay iki yazısında bu konuyu gündeme getirmişt

21 Eylül 2018'de yayınlanan "Devletten Millete, Müslümanların Lüks ve İsrafla İmtihanı" başlıklı yazısının  ilgili kısmı şu şekilde;

"Hemen her kurumda atıl durumda olan ve hiç faydalanılmayan “danışman” ya da “uzmanlar ordusu” var. Bunların da “Has Müşavir”, “Hoş müşavir”, “Boş Müşavir” gibi sınıfları olduğunu biliyorum. “Has Müşavirler”in makam otoları olmazsa olmaz. “Hoş Müşavirler”, makam sahibinin zaman zaman odasına çağırıp geyik muhabbeti yaptığı kişilerdir.

 “Boş Müşavirler” ise malum… Bir de sayısını sanırım kimsenin bilmediği “Cumhur Başkanlığı Baş Danışmanları” var. Onların her birine makam aracı tahsis edildiği aşikâr. Çünkü mesela İlnur Çevik, mesela adından çok namı olan Jöleli lakabıyla bilinen vatandaş TRT’de de program yapıyorlar ve bu devlet kurumundan da ayrıca okkalı paralar alıyorlar.

Bu da yetmiyormuş gibi geliş gidişlerinde özel şoförlü makam araçlarını kullanıyorlar. Şimdikileri bilmiyorum ama vakti zamanında cüz’i paralar karşılığı katıldıkları programlara belediye otobüsleri ya da dolmuşlarla gelip giden profesörleri de tanıdığım için böyle bir anlayışı ve uygulamayı anlayamıyor, kahroluyorum."

Yazıyı okumak için TIKLAYINIZ 

Osman Oktay 05 Ekim 2018'de yayınlanan "Ben de “Ekonomist” Oldum!" başlıklı yazısında ise durumu şöeyle değerlendirmişti;

"Sayıştay’ın, yani devlet kurumunun açıkladığı rakamlara göre Cumhurbaşkanlığı günde 1,8, ayda 54, yılda ise 654 milyon TL’den fazla harcama yapıyormuş. “Baş Danışman” sıfatı ile orada bulunanlar ve diğerlerine ait aylık personel gideri 9,8 milyon, muhtarlara verilen ziyafetlerin de içinde olduğu temsil giderleri 36 milyonun üzerinde imiş.

Oradaki “Baş Danışmanlar”dan bazıları –ki en azından ikisini biliyorum- TRT Radyo ve TV’larına altlarında özel şoförlü lüks makam araçları ile gelip katıldıkları programlar için başka konuk ya da programcılara ödenenden fazla para alıyorlar.

Bu doğru değildir. Kaldı ki, ekstra para aldıkları bir işe milletin vergilerinden alınan makam araçları ile gelmelerinin zaten hiçbir kitapta yeri yoktur."

 Yazıyı okumak için TIKLAYINIZ 

Editör: TE Bilişim