Cumhuriyetin 97. yılında Ankara’daki törenler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının maskeli ve mesafeli şekilde Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.
Anıtkabir'deki törenlere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kabine üyeleri, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.
Aslanlı Yol'dan yürüyen heyet daha sonra Ata'nın huzuruna çıktı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakırken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Anıtkabir’de devlet erkanının katıldığı törenlere korona virüs nedeniyle sınırlı sayıda asker ve vatandaş alındı. Erdoğan, Anıtkabir’deki törenlerin ardından Cumhurbaşkanlığı’na geçerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul edecek, Milli Mücadele Sergisi’nin açılışını yapacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de şu mesajları verdi:
"Kurtuluş savaşı şehitlerimizi yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Ülkemizin önünü kesmeye yönelik içeriden ve dışarıdan gelen saldırılar mücadele azmimizi güçlendirmekte, kararlılığımızı daha da artırmakta.
Zaferlerle dolu şanlı mazimizden cesaret alarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ortak geleceğimize doğru yürümeye devam edeceğiz"

Editör: TE Bilişim