Erdoğan'dan yeni anayasa ve PKK açıklaması: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde önemli adımlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları ve PKK'nın silah bırakma süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni anayasanın ülke için gerekli olduğunu, kişisel çıkarlarının olmadığını vurgulayarak, CHP'yi de ortak bir çalışma yürütmeye davet etti. Ayrıca, PKK'nın silah bırakma ve fesih sürecinin Suriye kolunu da kapsadığını ve önümüzdeki günlerin kritik olduğunu belirtti.
Erdoğan, Macaristan'daki Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi'nden dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zirve'nin başarılı geçtiğini ve Macaristan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin çeşitli alanlarda güçlendiğini ifade etti. Enerji, tarım, savunma sanayi ve KOBİ'ler gibi alanlarda mevcut anlaşmaların geliştirileceğini ve NATO çerçevesinde savunma sanayi işbirliğinin derinleştirileceğini açıkladı.
PKK'nın silah bırakma sürecini uzun yıllardır süren bir sorunun çözümü olarak nitelendiren Erdoğan, 'Terörsüz Türkiye'nin ülke için en önemli miras olacağını söyledi. Diyarbakır annelerini hatırlatarak, yakın zamanda annelerin evlatlarıyla kucaklaşacaklarına dair müjdeyi verdi. Ayrıca, DEM Partisi'nin siyasi mücadelesinde yeni avantajlar elde edeceğini ve yeni dönemde farkını ortaya koymasının ülke için hayırlı olacağını belirtti. Erken seçim iddialarına da yanıt veren Erdoğan, Türkiye'nin istikrarlı ve güçlü bir dönem geçirdiğini vurguladı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.