Sabahattin İsmail, Katar’ın Kıbrıs açıklarında petrol arama çalışmalarına başladığını açıkladı.

Katar Ulusal Petrol Şirketi ve Amerikan Exxon Mobile şirketinin bugün Rum yönetimiyle 5. Parselde sondaj anlaşmasını imzaladığını belirten Sabahattin İsmail, “Böylece yarısı Türk kıta sahanlığı içinde olan ve Kıbrıs Türklerinin de eşit hakkı bulunan 5. Parselin gaspçi Rum yönetimine ait olduğu Katar-ABD tarafından onaylanmış oldu. Yani Katar ve ABD, Türkiye yerine Rum yönetimine destek vermiş ve onların iddialarını desteklemiş oldu.” dedi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın konuya tepki gösterdiğini ancak bugün yaptığı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama gelmediğini ifade eden İsmail, şu ifadeleri kullandı:

“Oysa CB Erdoğan Katar dönüşü yaptığı açıklamada bu durumu Katar ike görüştüğünü ve bu konuda bir sıkıntı olduğunu açıklamıştı CB Erdoğan bu açıklamasında "Katar'ın güvenliği Türkiye'nin de güvenliğidir" demişti. Bu durumda Türk savaş gemileri Katar sondaj gemisinin güvenliğini de sağlayacak mı, yoksa Fransa ve İtalya sondaj gemilerine yaptıkları gibi Katar-ABD sondaj gemisi de kıta sahanlığımızdan çıkarılacak mı?

Katar-ABD-Rum’un imzaladığı bu anlaşma Türkiye'nin sırtından hançerlenmesidir Türkiye'ye saygısızlık ve düşmanlıktır, Ruma destek vermektir.

Katar-ABD bu anlaşma ile gerçek ve güvenilecek bir dost ve müttefik olmadıklarını yeniden kanıtlamışlardır. Bu durumda Türkiye Katar'a sağladığı güvenliği yeniden gözden geçirmelidir. Oraya polis gönderme kararından vaz geçilmelidir.

Donanmamız kıta sahanlığımızdaki bu sondaja izin vermemelidir

Ve tabii Rum da bu garabet durumu diline dolayarak bizimle işte böyle dalga geçer.

"Anlaşma bugün imzalandı. Bunu önleyeceği yönünde tehditler savuran CB Erdoğan müttefiki ABD ve kardeşi Katar ile çatışacak mı, bekliyoruz" diyor. İki paralık Rumun ağzına düştük, ona yanarım."

Sabahattin İsmail'in paylaşımı şu şekilde:

Editör: TE Bilişim