İstanbul'da 10 sanığın yargılanması başladı: 'Kent Uzlaşısı' davası

İstanbul'da 10 sanığın yargılanması başladı: 'Kent Uzlaşısı' davası
PKK/KCK bağlantılı "Kent Uzlaşısı" davasının ilk duruşmasında, Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da arasında bulunduğu 10 sanık yargılanmaya başladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kent Uzlaşısı" adı altında PKK/KCK'nın yönetiminde belediyelere örgüt mensuplarının yerleştirildiği iddiasıyla tutuklanan 10 sanığın yargılanmasına başlandı. Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu sanıklar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatları hazır bulunurken, basın ve diğer izleyiciler SEGBİS aracılığıyla duruşmayı takip etti. Sanıkların savunmaları alındı; Şişli Belediye Meclis Üyesi Sinan Gökçe, sanatçı ve eğitimci olduğunu belirterek suçlamaları reddetti ve Diyarbakır'da bir derneğin uyuşturucu karşıtı çalışmasına katılımını anlattı. Gökçe, yerel basına verdiği röportajda "Kürdistan" sözcüğünü kullanmasının kendisini bu duruma getirdiğini ifade etti.

Fatih Belediye Meclis Üyesi Güzin Alpaslan ise, HDK'nın yasal bir platform olduğunu savunarak iddianamenin kurmaca olduğunu belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti ve iddianamenin somut delillerden yoksun olduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti, Elif Gül'e PKK'ya katılan kızıyla olan fotoğrafını sordu. Gül, o dönemdeki çözüm sürecini ve kızını görme çabalarını anlatarak fotoğrafın kendisine verildiğini ve kızının hatırası olduğu için sakladığını açıkladı. Duruşma savcısı, sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmesini istedi ve duruşma devam ediyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.