İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Kazakistan- Türkiye İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı (KATİAD) görevinde olduğu iddia edildi.

Dolaşıma sokulan fotoğrafta ise İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun önündeki tabelada “KATİAD Yönetim Kurulu BŞK. Yardımcısı, Sn. Buğra Kavuncu “ yazısı açıkça görülüyor.

KATİAD nedir?

Anadolu Ajansı’nın 2016’da yayınladığı habere göre KATİAD Kazakistan’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), eğitim, ticaret ve medya gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Yine AA’nın haberine göre “1995 yılında kurulan KATİAD'ın, çoğunluğu FETÖ'ye yakın olarak bilinen 300 civarında üyesi bulunuyor. Dernekte, son üç yılda, FETÖ bağlantılı işadamları sayısının artığına işaret ediliyor. FETÖ’nün, "imam" ve "ağabeyleri" aracılığıyla KATİAD üyelerinden himmet topladığına, FETÖ’ya yakın işadamlarının KATEV'e maddi destek sağladığına dikkat çekiliyor."

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/fetonun-kazakistandaki-faaliyetleri/618025

Öte yandan İYİ Parti’nin eski medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, yaptığı paylaşımda şu soruları sorması ise dikkatlerden kaçmadı

Taşkaya paylaşımında “Buğra Kavuncu'nun CV'sinde hiç bahsetmediği, Orta Asya'nın en büyük derneği KATİAD- Kazakistan Türkiye İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı görevini neden gizliyor? KATİAD'da, Fettah Tamince' nin yardımcısı olan Buğra Kavuncu'nun dernekle ilgili neden hiç bir yerde resmi yok!” dedi.

Editör: TE Bilişim