Türk yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandıKoray Aydın, Meral Akşener’i FETÖ’cüler destekliyor” diye beyanat verip Akşener’i FETÖ’cü ilan etmişti. Şimdi bu açıklamayı yapan Koray Aydın’a soruyoruz. Aşağıdaki açıklaman FETÖ liderine destek değil midir? Söz uçar yazı kalır”

Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Fethullah Gülen çıkmış “Fethullah Gülen Hoca’ya, söylediklerinden ötürü ceza vermekten söz ediyorlar. Böyle bir insana ceza verirsek, toplumda kime ceza vermeyiz ki”demişti.

Türkiye Gazetesinde 1999’da çıkan haber metini şöyle “Bakan Aydın’dan Gülen’e destek

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Fethullah Gülen’e destek çıktı. Bakan Aydın, toplumun lüzumsuz bir tartışma ortamına çekildiğini belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Fethullah Gülen’e destek çıktı. Bakan Aydın, toplumun lüzumsuz bir tartışma ortamına çekildiğini belirterek, “Fethullah Gülen Hoca’ya, söylediklerinden ötürü ceza vermekten söz ediyorlar. Böyle bir insana ceza verirsek, toplumda kime ceza vermeyiz ki" dedi.

AKŞENERE FETÖ SUÇLAMASI

MHP'de siyaset yaptığı dönemde MHP Genel Başkanlığına adaylığını koyan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın FETÖ'nün Meral Akşener'e desteği hakkındaki sözleri hafızalardan silinmiyor.

Koray Aydın, o dönemde "FETÖ'cüler Meral Akşener'i destekliyor, mitinglerine gidiyorlar, toplantılara katılıyorlar." sözleri günlerce tartışılmıştı.

HOCAEFENDİDEN AÇIK DESTEK VE DUA İSTEDİ” İDDİASI

Sabahattin Önkibar, 18.05.2016’da Aydınlık Gazetesinde yayınlanan bir yazısında şu iddiaları ortaya atmıştı;

“Koray Aydın'ın MHP'ye genel başkan adayı olduğu malum kurultayın hemen öncesi! Yolava'da bir buluşma.. Koray Aydın ile o dönem Fethullal’ın sözcüsü görülen Hüseyin Gülerce bir araya gelip tamı tamına üç saatlik bir görüşme yapmıştı. Peki, ne mi konuşmuşlardı? O buluşmada bulunan isim bana dün bunları anlattı: "Koray bey, Hocaefendiden açık destek ve dua istedi... Cemaat medyası kendisine destek olur genel başkan seçilirse Hocaefendinin emrinde olacağını söyledi. Gülerce ise bu mesajı Hocaefendiye hemen ileteceğini ifade etti.'Durun bir dakika, bu Koray Aydın Meral Akşener'e FETÖ'cü mü dedi?”

Editör: TE Bilişim