Koray Aydın, İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen'in isitafa etmesi ile ilgili sorulan bir soru üzerine zayıf ve bir  kadarda cılız bir cevap verdi.

Hasan Seymen “Cumhuriyetin ilk yıllarında Çerkezlere asimilasyon uygulandığını” söylemiş, bu sözleri çok büyük tepki çekmişti. Bu konu ile ilgili yazılar yazmış, videolarda çekmişti.

Koray Aydın'ın bu durumu sosyal medyaya bağlaması ve "Sosyal medya çalkantısı" olarak yorumlaması garip karşılandı.

Koray Aydın'a yardımcı olmak adına yazılanrı ve videoları ekleyerek "Sayın Aydın, Hasan Seymen'in söyledikleri öyle sizin dediniz gibi sosyal medya uydurması değil. Kim size bunu söyledi ise bir daha sorun." diyoruz.

İYİ Parti'li Koray Aydın programda şunları söyledi " Parti içi tartışmaları televizyonda konuşma gibi benim bir adetim yok. Sadece şunu söyleyebilirim, Hasan Seymen kardeşimiz 7 sene önce söylediği bir söz dolayısıyla (artık Türkiye'de sosyal medya denen bir olay var her şey yazılıp çizilip konuşulabiliyor) orada yazılıp çizilenleri dikkate alarak böyle bir adım atmış olmazsı, onun siyasi kimliğindeki samimiyetini gösteren bir adımdır diye düşünüyorum, ve ben istifasına o gözle bakıyorum. İstifa etmek öyle kolay bir şey değildir bunu böyle göğsünü gere gere bir İyi Partili olarak, Partideki bu kimliğini de muhafaza edip çalışacağını söyleyerek yapmış olması bence doğru bir adım olarak değerlendirilmelidir. Bu tür şeyler siyasi partiler içerisinde yaşanır. Sadece sosyal medyada çalkantılarıyla gelen bir hareket olunca arkadaşımız partisini düşünerek böyle bir adım attı. Kendisine saygı ile bakmak lazım."dedi.

KORAY AYDIN'A YARDIMCI OLMAK!

İYİ Parti'li Koray Aydın'ın "sosyal medya çalkantısı" dediği ama hiç öyle olmayan yazı ve videolar şu şekilde;

Hasan Seymen “Türk değiliz, Biz Çerkes’iz”

Kaynak: https://www.kaffed.org/kose-bucak-yazilari/item/391-bizi-kimseye-benzetmeyin.html

https://www.habererk.com/gundem/iyi-parti-hukuk-ve-secim-isleri-baskani-hasan-seymen-turk-degiliz-biz-cerkesiz-h113199.html

Hasan Seymen'in Amerika heyetine "Demokratik taleplerimiz" başlıklı 8 maddelik bir rapor
https://www.habererk.com/gundem/aksener-hasan-seymen-in-amerika-heyetine-demokratik-taleplerimiz-baslikli-8-maddelik-bir-rapor-verdigini-bilmiyor-muydu-h113393.html

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘pejmürde’ açıklamasını eleştiren Koray Aydın, "İçişleri Bakanımız ne dediğini bilmiyor. Görevinden aldığı özgüvenle herkesi tehdit ediyor. Ben İçişleri Bakanlığı’nın bu kadar kötü kullanıldığı bir dönemi siyasi hayatım boyunca yaşamadım. 5. Dönem milletvekiliyim uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Seçim sırasında bizi de tehdit etti aynı İçişleri Bakanı. Liderimizi bile hedef alan konuşmaları oldu. Çok ciddiye almamak lazım. Bırakalım konuşsun" ifadelerini kullandı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen hutbede Diyanet’in Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamasına ilişkin tartışmalara da değinen Koray Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Diyanet bunu bilerek yapıyor. Diyanet’e göre bu milletin adı yok Türk milleti değil. Bu dili sistematik olarak yaygınlaştırma çalışmalarını görüyoruz.

Kaynak: https://www.kaffed.org/kose-bucak-yazilari/item/391-bizi-kimseye-benzetmeyin.html

Editör: TE Bilişim