Saldıroğlu'nun avukatları Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu

Saldıroğlu'nun avukatları Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu
Avukat Burak Saldıroğlu'nun avukatları, 25 günlük tutukluluğunun siyasi olduğunu belirterek Adalet Bakanlığı'nı uyardı.

İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat Burak Saldıroğlu'nun avukatları ve meslektaşları, 25 gündür tutuklu bulunan Saldıroğlu'nun tahliyesi için Adalet Bakanlığı'nı uyardı. 19 Mart operasyonu sonrası tutuklanan Saldıroğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımlarını basarak sokaklarda dağıtmış ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı.

Saldıroğlu'nun Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan yazdığı mektup, avukatı Ali Refik Varol tarafından okundu. Saldıroğlu, mektubunda tutukluluğunun hukuki bir dayanağı olmadığını, ancak hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Mektubunda Silivri'den mücadele eden avukat, gazeteci ve öğrenci dostlarına selamlarını gönderdi ve siyasi tutukluların tahliyesini istedi.

Avukatlar, Saldıroğlu'nun tutukluluğunun siyasi olduğunu ve hukuki olmadığını savundu. Adalet Bakanlığı'nın Saldıroğlu'nun tahliyesi durumunda kendilerine bilgi verme talimatının yargı üzerinde bir telkin olduğunu ve hukuk dışı olduğunu belirttiler. Ayrıca, 'saklanma şüphesi' gerekçesiyle tutuklamanın gerçeklerle bağdaşmadığını, Saldıroğlu'nun ofisinin adliyeye 100 metre mesafede olduğunu vurguladılar. Dosyaya yaklaşık iki ay önceki bir sosyal medya paylaşımının eklendiğini ve Cumhurbaşkanlığı'ndan bir şikayet olmadığını da hatırlattılar.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.