3 Mayıs Türkçülük Günü'nde yayınladığı "Sessiz İstila" adlı kısa filmle gündemde olan gazeteci Hande Karacasu'nun gözaltına alındığı belirtildi.

Sessiz İstila filminin yönetmenliğini yapan "Kam" isimli Twitter kullanıcısı, "Hande Karacasu ifadesi alınmak üzere şuan emniyet müdürlüğüne götürülüyor. Siber suçlardan dolayı bilgisayar, telefon ve diğer metaryellerine el konuldu" diye yazdı.

Karacasu'nun gözaltına alınmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de açıklama yapıldı. Emniyet, "MiliterDoktirin" isimli hesabını yöneticisi H.D.'nin de gözaltına alındığını açıkladı.

Sığınmacı politikaları ile bilinen Zafer Partisi Genel Başkan’ı Ümit Özdağ’dan da Karacasu’ya destek gecikmedi. Desteğini attığı bir tweet ile belirten Sayın Ümit Özdağ ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamaya da tepkisini gösterdi.

Karacasu’nun yapımcılığını üstlendiği Sessiz İstila filmi, 2043 yılını ele alıyordu. Belki de Türklere Türkiye’de yapılan ırkçılığı görmek için pek de uzağa gitmeye gerek yoktur.

Editör: TE Bilişim