Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 178 yaşında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 178 yaşında
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bursa’da düzenlenen anlamlı bir etkinlikle 178. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 21 Mayıs 2025 tarihinde Bursa’da düzenlenen anlamlı bir etkinlikle 178. kuruluş yıldönümünü kutladı. Tapu ve Kadastro XII. (Bursa) Bölge Müdürü Tonguç Genç, etkinlikte yaptığı konuşmada kurumun köklü tarihine ve bölgenin stratejik önemine dikkat çekti.

Bursa’nın Tarihi ve Kültürel Mirası Önem Taşıyor

Tonguç Genç, Bursa’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliğe vurgu yaparak, şehrin yalnızca sanayi ve tarım açısından değil, aynı zamanda tarih, kültür ve medeniyet açısından da büyük bir değer taşıdığını ifade etti. “Ulu Camii’den Yeşil Türbe’ye, Uludağ’dan Cumalıkızık’a kadar Bursa’nın her köşesi anlam yüklüdür,” diye konuştu.

4 İlde 1124 Personelle Hizmet Veriliyor

Bölge Müdürlüğü’nün Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde hizmet verdiğini belirten Genç, toplamda 1124 personelin görev aldığı 55 Tapu Müdürlüğü ve 4 Kadastro Müdürlüğü ile vatandaşlara kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Dijital Dönüşüm ve Gelecek Vizyonu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün dijital dönüşüm süreçlerinde öncü rol oynadığını belirten Genç, yapılan projelerin hızlı, güvenli ve şeffaf hizmet sunmayı hedeflediğini ifade etti. Çalışanların özverili gayretleriyle projelerin başarıyla hayata geçirildiğini belirten Genç, “Bu başarı, milletimize duyduğumuz sorumluluğun bir sonucudur,” dedi.

Kurumlar Arası İş Birliği ve Bursa’ya Katkı
Etkinliğin temel amacının kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek ve Bursa’nın potansiyelini daha ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Genç, “Bu kente hep birlikte değer katacağımıza inanıyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim,” diyerek sözlerini tamamladı.

Kuruluş yıldönümü etkinliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün köklü geçmişine duyulan saygıyı yansıtırken, geleceğe yönelik vizyoner adımların da bir göstergesi oldu.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.