Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: DSİ'ye 25 treyler çekicisi ve 2 amfibik ekskavatör kazandırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: DSİ'ye 25 treyler çekicisi ve 2 amfibik ekskavatör kazandırıldı
DSİ'nin makine parkına 25 treyler çekicisi ve 2 amfibik ekskavatör katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün makine parkına 25 treyler çekicisi ve 2 yüzer paletli amfibik ekskavatörün dahil edildiğini duyurdu. Ankara'da düzenlenen bir törenle teslim edilen araçlar, DSİ'nin çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacak.

Bakan Yumaklı, DSİ'nin vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamada, tarım alanlarının verimliliğini artırmada ve enerji ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynadığını vurguladı. Son 23 yılda 11 bin 64 tesisin inşa edildiğini, 1298 baraj ve gölet ile yaklaşık 50 milyar metreküp suyun depolandığını ve sulanan tarım arazisi miktarının 7,2 milyon hektara ulaştığını belirtti. Ayrıca, iklim değişikliğinin etkilerinin artmasıyla taşkın riskine karşı alınan önlemlerin önemine değindi.

Taşkın kontrolü çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı, son 23 yılda 68 taşkın maksatlı depolama tesisiyle 20 milyon dekar alanda taşkın kontrolü sağlandığını ve 533 noktada kurulan Taşkın Erken Uyarı Sistemi ile erken müdahale imkanı elde edildiğini açıkladı. Yeni araçların yaklaşık maliyetinin 55 milyon TL olduğunu, hem karada hem suda görev yapabileceklerini ve su yollarının derinleştirilmesi, nehir, göl, baraj ve sahil temizliği gibi amaçlarla kullanılacağını ifade etti.

7136-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.