Bağımsız Azerbaycan’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in yaklaşan doğum yıl dönümü haftası dolayısıyla Türkiye’de ilk kez Elçibey adına kültürel bir projeye imza atıldı. Projenin yapımcılığını üstlenen Aynur İmran, “Elçibeyim” klibinin sevenlerinin beğenisine sunulduğunu ve projelerini belgesel çalışmasının izleyeceğini duyurdu.

Azerbaycan’ın 20. yüzyıldaki büyük lideri, bağımsızlık hareketçisi, tarihçisi ve ideoloğu olarak benimsenen Ebulfez Elçibey, yaklaşan (24 Haziran 1938) doğum yıl dönümü dolayısıyla önemli projelerle anılmaya başladı. Sovyetler sonrası Azerbaycan’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Ebulfez Elçibey, Türkiye’de ilk kez önemli bir kültürel projeye konu oldu. Hayatını Türk dünyasına adamış, milletini destansı bir aşkla karşılıksız seven, her zaman mücadele içinde olan Elçibey’in hatırasına, Türkiye’de ilk defa şarkı yazıldı ve klip çekildi. Yapımcılığını Aynur İmran’ın üstlendiği, sözlerini Mirze Sakit’in yazdığı, Kaya Kuzucu’nun seslendirdiği ve Serdar Çilekar yönetmenliğini yaptığı proje, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneğinin Youtube kanalından dün yayınlandı.

Sıradaki belgesel


Projenin yapımcılığını üstlenen Siyaset Bilimci, Araştırmacı-Gazeteci Aynur İmran, projeye ilişkin bilgi verdi. İmran, yıllardır Elçibey ile ilgili akademik camiada ve basında çok sayıda önemli araştırma ve projelere imza atıldığını ancak bugüne kadar böyle kültürel bir projeye imza atılmadığını ifade etti. Aynı zamanda bugüne kadar bu anlamda belgesel de çekilmediğini belirten İmran, bu konuda bir adım atmak istediklerini dile getirerek sıradaki hedefinin belgesel çalışması olacağını aktararak şöyle konuştu:

Azerbaycan’ın ünlü şairi Mirze Sakit’in sözlerini yazdığı, Türk dünyası Ozanı Kaya Kuzucu’nun katkılarıyla bu şarkı projesine imza attık. Klibini çektik. Elçibey’in yaklaşan doğum yıl dönümü (24 Haziran) haftasında, duyduğumuz gönül borcundan ötürü bu anmaya imza attık. Projelerimizin devamı gelecek. Belgesel çalışmalarımız sürüyor.

Elçibey, büyük baskılar altında iken Türk dünyası ve Azerbaycan için çok büyük işler yaptı. Ona olan borcumuzdan bir nebze olsun ödeyebildiysek ne mutlu bizlere…

              Aynur İmran

Editör: TE Bilişim