Şirketlerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda söz konusu aşı turlarının 1099 ile 324 euro arasında değiştiği belirtiliyor.

Euronews'in ulaştığı Türk seyahat acentası yetkilisi, çok yoğun talep aldıklarını belirterek Türkiye'den Belgrad'a düzenlenen ilk turun daha şimdiden dolduğunu ve bu sebeple Rusya'nın başkenti Moskova'ya Sputnik V aşısı turu eklediklerini belirtti.

Şirket yetkilileri aşının nereden temin edildiği sorusuna cevap vermezken, Türkiye-Belgrad Büyükelçiliği, Sırbistan'da aşılamanın artık söz konusu olmadığını vurgulayarak, ilgililerden dikkatli davranmalarını istedi.

Aynı şirket Türkiye'nin yanı sıra İtalyan vatandaşlarına da BioNTech ve Moderna şirketlerine ait aşı seçeneğinin bulunduğu farklı turlar düzenliyor. Bu turun fiyatı Türkiye'den düzenlenen turun yaklaşık yarı fiyatına, 324 euro bedelle yapılıyor. Tüm turlar 3 hafta arayla iki gidiş-dönüş uçak biletini ve 2 doz aşıyı kapsıyor. Şirket bunun yanında müşterilerine Sırbistan ya da Moskova'da en az 3 yıldızlı bir otelde 3-4 gün konaklama imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Sırbistan Sağlık Bakanlığı, çoğunluğu Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'dan olmak üzere yaklaşık 22 bin yabancı turistin ülkede Covid-19 aşısı olduğunu açıklamıştı.

Türkiye Büyükelçiliği: Sırbistan’a gelip aşı olmak gibi bir durum söz konusu değil

Açıklama yapan Türkiye-Belgrad Büyükelçiliği ise daha önceden Türk vatandaşlarına yönelik Sırbistan'da Covid-19 aşısı olunabildiğine ilişkin çağrı yaptıklarını, ancak şu an için bu durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Büyükelçilik, "Bunun dışında, herhangi bir turizm acentasının Türk vatandaşlarını Sırbistan’a getirip aşı olmalarını sağlaması gibi bir durum söz konusu değil. Olsa, buradaki yetkili makamların haberi olurdu. Sağlık Bakanı Ana Brnabic de bir açıklama yaparak, bundan sonra yurt dışından gelenlere aşı yapılmayacağına dair bilgi verdi."

Yaklaşık 7 milyon nüfusa sahip Sırbistan'da ocak ayı ortalarında başlayan aşı kampanyası sonrası bugüne kadar 2.35 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı, yaklaşık 1 milyon kişiye de ikinci doz verildi. Başbakan Brnabic geçtiğimiz günlerde nisan ayı sonuna kadar ülke nüfusunun yüzde 40'ına aşı vurmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim