Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Kurban Bayramı'nda demir yolu kapasitesi 10 bin 866 kişi arttırılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatili öncesinde demir yolu ulaşımında yaşanacak yoğunluk için alınan önlemleri açıkladı. Bakan Uraloğlu, vatandaşların bayramda sevdiklerine güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için gerekli planlamaların tamamlandığını duyurdu.
Yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde toplam 10 bin 866 kişilik kapasite artışı sağlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında 6 ek YHT seferi düzenleneceğini ve bu sayede 2 bin 466 kişinin daha yüksek hızlı tren konforuyla seyahat edeceğini ifade etti. Ayrıca, ana hat ve bölgesel trenlere 140 vagon eklenerek 8 bin 400 kişilik ek koltuk kapasitesi oluşturulacağını açıkladı.
5-9 Haziran tarihleri arasında Ankara-İstanbul YHT hattında 5, 8 ve 9 Haziran'da ek seferler yapılacağı, ana hat ve bölgesel trenlerde ise ilave vagon ve koltuklar sağlanacağı bildirildi. Bakan Uraloğlu, tatil boyunca günlük karşılıklı toplam 28 vagonla hizmet verileceğini ve bu sayede günlük ortalama 1680 yolcunun daha konforlu bir yolculuk yapacağını sözlerine ekledi. Bakan, demir yolunda bayram yoğunluğuna hazır olduklarını ve vatandaşların güvenli ve konforlu bir seyahat geçirmeleri için tüm planlamaları yaptıklarını vurguladı.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.