Zeybekci: 19 Mart süreci ekonomiye zarar verdi

Zeybekci: 19 Mart süreci ekonomiye zarar verdi
Nihat Zeybekci, 19 Mart sürecinin ekonomiye zarar verdiğini ve TÜSİAD Başkanı'nın polis eşliğinde ifadeye götürülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından yaşanan sürecin ekonomiye olumsuz etkilerinin olduğunu belirtti. Zeybekci, 19 Mart sürecinin ekonomiye zarar verdiğini, bunun tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı. Bu sürecin ekonomik sonuçlarının 6 ay, 1 yıl veya 2 yıl gibi uzun vadede ortaya çıkabileceğini, ancak finans piyasalarını etkileyerek Türkiye'ye zarar verdiğini ifade etti.

Zeybekci, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın yargılanmasına ilişkin görüşlerini dile getirdi. Türkiye'nin büyük bir ekonomi olduğunu, nominal değerde dünyanın 17., satın alma gücüne göre ise 11. büyük ekonomisi olduğunu hatırlattı. Ancak, enflasyonla mücadele sürecinin devam ettiğini ve ekonomik olarak rahat bir ortamda olmadıklarını söyledi. TÜSİAD Başkanı'nın polis eşliğinde ifadeye götürülmesini kabul edilemez bulduğunu, çünkü TÜSİAD'ın Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümünü temsil ettiğini belirtti.

"Terörsüz Türkiye" sürecini olumlu karşıladığını belirten Zeybekci, bu sürecin ülke için bir fırsat olduğunu, terörün ülkeye verdiği ekonomik zararı 4 ile 5 trilyon dolar arasında hesapladıklarını ve bu kayıpların olmaması durumunda nesillerin daha mutlu olacağını ifade etti. Sürecin şeffaf bir şekilde ilerlediğini, halktan gizlenen bir şey olmadığını ve her şeyin açıkça konuşulduğunu vurguladı. İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanmasının Türkiye'nin uluslararası itibarı ve ekonomisi için faydalı olup olmayacağı sorusuna ise, iddianamenin çıkmasını beklemek gerektiğini ve bazı açıklanmamış konuların olduğunu belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.