İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin hakkında dikkat çekici bir spekülasyon gündeme geldi. Trabzonspor Divan Üyesi ve aynı zamanda İYİ Parti’nin kurumsal ilişkilerden sorumlu başkanı olan Kuleyin’in, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminde görev alabileceği iddia edildi.

Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde masaya yatırılacak konular… Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde masaya yatırılacak konular…

2024 Yerel ve Mahalli Seçimleri sonrasında, Kuleyin’in ismi siyasi tartışmaların odağı haline geldi. Görevlerinden ayrılma kararı alarak sosyal medyada bir açıklama yapan Kuleyin, dinlenme ihtiyacını dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı: “Sevgili dostlarım, Genel Başkanımızın çağrısıyla partimiz olağanüstü bir kongreye hazırlanıyor. Kurucularından biri olarak, büyük olasılıkla kurultayda divan başkanlığı yapacağım. Koray Aydın, Musavvat Dervişoğlu ve Tolga Akalın’a olan yakınlığımı belirtmek isterim. Delegelerimizden, partimizi daha ileriye taşıyacak adaya oy vermelerini rica ediyorum.”

Trabzonspor ile ilişkilendirilen Kuleyin, taraftarlar tarafından “Trabzonspor’un Mevlanası” olarak tanınmakta ve sosyal medya ile WhatsApp gruplarında TFF Trabzon Temsilcisi olarak anılmaya başlandı. Ancak Kuleyin, bu iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Kuleyin’in sosyal medya üzerinden yaptığı diğer bir açıklamada ise şunları söyledi: “Değerli dostlar; partimizin olağanüstü kongresi için Genel Başkanımızın çağrısına uyuyoruz. Kurucusu olduğum partide, divan başkanlığı yapma ihtimalim yüksek. Koray Aydın, Musavvat Dervişoğlu ve Tolga Akalın ile olan bağımı vurgulamak istiyorum. Delegelerimizden, partimizi daha ileriye götürecek adaya destek vermelerini istiyorum.”

Kuleyin, Meral Akşener ile yürüdüğü yolda kendisine duyulan güven için teşekkürlerini ifade etti ve “Hür ve Müstakil” olarak adlandırdığı yolun savunucusu olduğunu belirtti. Seçim sonuçlarına ilişkin olarak, alınan %4.60’lık oy oranını başarısızlık olarak görmediğini ve özellikle Ankara, İstanbul ve Iğdır’da aday gösterilmeseydi sonuçların farklı olabileceğini dile getirdi.

Kuleyin, Genel Başkanın sorumluluğu üstlendiğini ve kendilerinin de bu sorumluluğu paylaşmaları gerektiğini söyledi. Divan üyeleri olarak partiyi kurultaya taşıma görevlerinin önemine değindi ve sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı. Kendisinin de son görevini yerine getireceğini ve ardından partinin sade bir üyesi olarak kalmak istediğini ifade etti.

Kuleyin, aday adaylarından kendisini listelere yazmamalarını istedi ve kurultayların çözüm üretme, hesaplaşma değil, helalleşme yeri olduğuna inandığını belirtti. Yolculuklarına “asalet” ve “ikrar” ile başladıklarını ve şimdi dinlenmek ve yeni bir kitap yazmak istediğini söyledi.

Son olarak, tüm aday adaylarına başarılar diledi ve partililerden helallik istedi. Eğer partililerin hakkına girmişse helal olsun dedi ve kalplerini kırdıysa özür diledi. Sağlık ve esenlik temennileriyle mesajını sonlandırdı.

Kaynak: Haber61