Babacan: Enflasyonla mücadelede adım atılmıyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, enflasyonun düşürülmesi için gerekli adımların atılmadığını belirtti. Babacan, hükümetin ekonomik kararlarını eleştirerek, halkın enflasyon beklentisinin yüksekliğine dikkat çekti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'deki mevcut enflasyonist ortamla ilgili sert eleştirilerde bulunarak, "Atılması gereken adımlar atılmıyor" ifadesini kullandı.
Hükümetin ekonomik politikaları sorgulandı
Sözcü TV'de katıldığı bir canlı yayında Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Babacan, iktidarın enflasyonu kontrol altına alma konusundaki yetersizliğine dikkat çekti. "Enflasyonu bunlar bir patlattılar. Enflasyonu nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar. Aldıkları kararların çoğu yanlış" diyen Babacan, bu yıl sonu itibarıyla enflasyonun yüzde 30 civarında bir seyir izleyeceği öngörüsünde bulundu.
Vatandaş beklentisi yüksek seyrediyor
Babacan, Türkiye'nin 2017 yılından bu yana enflasyonda tek haneli rakamları göremediğini hatırlatarak, hükümetin 2026'ya kadar enflasyonu tek haneye indirme hedefini de gündeme getirdi. Merkez Bankası'nın son enflasyon beklenti anketine atıfta bulunan Babacan, halkın önümüzdeki bir yıl içinde enflasyonun yüzde 45'lere ulaşacağına inandığını belirtti. Bu yüksek beklentinin, enflasyonun düşürülmesinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu vurguladı.
Bakmadan Geçme
Cevdet Yılmaz, enflasyon düşüşünü sürdürmeyi hedefliyor
BASK Genel Başkanı enflasyon verilerine tepki gösterdi
Eylülde enflasyon yüzde 1,84 arttı
Sezgin Tanrıkulu: Enflasyon gerçekleri yansıtmıyor
Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon kazanımları güçlendiriliyor
Yozgat'ta enflasyon verilerine itiraz: Alışverişte kısıtlamalar var
