Dünya

Bakan Göktaş, Bakü'de TDT Kadın İşbirliği Konseyi'ni duyurdu

Bakan Göktaş, Bakü'de TDT Kadın İşbirliği Konseyi'nin çalışmalarının başladığını ve kadınların ekonomik hayata katılımının önemini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Göktaş, Bakü'de TDT Kadın İşbirliği Konseyi'ni duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen bir konferansta önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, Bakü\

KADIN İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA YENİ ADIMLAR

Göktaş, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Kadın İşbirliği Konseyi kurulmasına yönelik çalışmaların başladığını belirtti. Bu konseyin, kadın girişimciliği ve istihdamı gibi önemli konularda ortak bir aklın ve iradenin oluşmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, kadınların ekonomik hayata katılımının sürdürülebilir kalkınma için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, Bakü\

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE KADIN GİRİŞİMCİLER

Bakan Göktaş, küresel ekonominin dijitalleşme ve yapay zeka ekseninde yeniden şekillendiğini belirtti. Kadın girişimcilerin, istihdam oluşturarak toplumsal yapıyı dönüştürdüğünü kaydeden Göktaş, kadınların dijital ekonomide güçlenmesinin bir rekabetçilik meselesi olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 2024-2028 dönemini kapsayan 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı' çerçevesinde bu alanda çeşitli programlar yürütüldüğünü aktardı.

Bakan Göktaş, Bakü\

KADINLAR İÇİN GELECEK VİZYONU

Göktaş, 2024 yılında İstanbul'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı'nın kadınların güçlendirilmesine odaklanacağını hatırlattı. Bu konseyin, kadınların haklardan tam ve eşit biçimde yararlandığı bir gelecek için çalışmayı sürdüreceğini belirtti. Konferansa, birçok ülkeden üst düzey katılımcılar da iştirak etti.

Bu Yazıyı Paylaş