Dünya

Ticaret Bakanı Bolat, Macaristan'da JETCO toplantısına katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Macaristan'da JETCO toplantısında ikili ticaret ve ekonomik iş birliği konularını ele aldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ticaret Bakanı Bolat, Macaristan'da JETCO toplantısına katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Budapeşte'de gerçekleştirilen Türkiye-Macaristan Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi'nin (JETCO) 2’nci Dönem Toplantısı'na katıldı.

İKİLİ TİCARETTE YENİ HEDEFLER

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya gelerek ticari ve ekonomik iş birliğine dair yol haritasını belirlediklerini ifade etti. Toplantıda, ticaretin yanı sıra yatırımlar, müteahhitlik hizmetleri, savunma sanayi, enerji, ulaştırma ve lojistik sektörlerinde iş birliğini derinleştirme amacıyla kapsamlı bir görüş alışverişi yapıldığını belirtti.

TAŞIMACILIK VE GÜMRÜK KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, taşımacılar için geçiş belgesi sayılarının artırılması, vize ve çalışma izinleri, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gibi konular da ele alındı. İki ülke arasındaki ticaretin 2025 yılında 5,15 milyar dolara ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Bolat, liderlerin belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için atılacak adımları da görüştüklerini söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş