Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşan Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, “Bütün mevzu bilinçaltında başlıyor, anne karnından andan itibaren programlama yapılıyor. Bu programlama değişebilir, yenisi devreye girer. Kariyer, para, aşk ne istiyorsan geliyor. Hastalıkların yüzde 90’ı beyin tarafından üretiliyor. Beyninizi pozitife yönlendirirseniz hastalıklardan kurtulabilirsiniz. Dün bitti, yarın belli değil, mevzu bugündür. O yüzden ‘Bugün daha mükemmel bizi yaratıyoruz’ diyoruz. Her gün yeni bir başlangıç yapabilirsiniz” dedi.

Diş Hekimi ve Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucularla bir araya geldi. 4 dile çevrilen kitaplarını da imzalayan Dr. Güldaş, insanlara kişisel gelişimleri için motive olmalarını sağlayacak ipuçları verdi.
 

Fransa’da 1980’li yılların sonunda kişisel gelişim alanına ilgisinden dolayı eğitimler alan Diş Hekimi ve Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş’ın bu alanda 4 kitabı bulunuyor. Kitaplarının Fransızca, Rusça, Kazakça, Türkçe dillerinde satıldığını belirten Dr. Güldaş, gelirin çocukların eğitimi için kullanıldığını dile getirdi.

Kitaplarımda insanlara ‘bugüne kadar bir yere geldin ama bundan daha iyisini yapabilirsin’ mesajı vermek istediğini aktaran Dr. Güldaş, “Bu eğitimleri alırken amacım kendimi geliştirmekti. Beynimi nasıl daha iyi kullanırım, bunu insanlara nasıl öğretirim diye çok kafa yordum. Yol bizi buralara getirdi. Benim aşkım kişisel gelişimdir. Bence insan bu dünyaya kendini geliştirmek, daha iyi bir hayat yaşamak için gelmiştir. Ama sadece yüzde 10’unu yaşıyoruz bunu değiştirebiliriz” dedi.
 

Hangi sebze ve meyveler cilde nasıl etki ediyor Hangi sebze ve meyveler cilde nasıl etki ediyor

Bilinçaltının önemine dikkat çeken Dr. Güldaş,''Yoksulluk kader değildir’ derler beynini kullanmamak da kader değildir. Bugüne kadar geldiğiniz nokta sizin daha ileriye gitmeyeceğiniz anlamına gelmez. Bunu değiştirebilirsiniz ama doğru yöntemlerle çaba göstermeniz gerekir. Bütün mevzu bilinçaltında başlıyor, anne karnından andan itibaren programlama yapılıyor. Ailemiz, arkadaşlarımız, okulda öğretmenlerimiz programlıyor ve bugüne geliyoruz. Bu programlama değişebilir. Daha iyiye, başarılıya, mutluya, hastalıklıya programlayabilirsiniz. Hastalıkların yüzde 90’ı beyin tarafından üretiliyor. Beyninizi iyiye, pozitife yönlendirirseniz hastalıklardan kurtulabilirsiniz ya da yakalanmamayı da başarabilirsiniz” diye konuştu.
 

Dr. Güldaş, “Pozitif düşünmek lazım, beyni aktive eden sözcükler var buna ‘mantra’ deniliyor. Türkçe’de karşılığı olumlamadır. Bu mantralar bilinçaltımızdaki eski programlamaları silerek tersine çevirebiliyor. ‘Bir şeyi 40 kere söylersen olur’ derler. Hep hastalığı, kötülüğü, negatifi çağırırsanız olur. Biz bunları değiştirmesini söylüyoruz. Ben 35 yıllık deneyimin sonucunda bir mantra ürettim, her kelimesi çok değerli. Bununla bilinçaltındaki programlamayı değiştiriyorsun, yenisi devreye giriyor. O zaman istediğin hayatı yaşıyorsun, kariyer, para, aşk ne istiyorsan geliyor” ifadelerini kullandı.
 

Dünde kalmamak gerektiğini söyleyen Dr. Güldaş, “Dün olmuş bitmiş hatalarınızı değiştiremezsiniz. Sadece ondan ders alırsınız. Yarın da belli değil. Mevzu bugündür. O yüzden bizim mantramız bugünle başlıyor. Diyoruz ki ‘bugün daha mükemmel bizi yaratıyoruz’. Her günü bir ömür gibi düşünmeliyiz. İstersen böyle yaşayabilirsin. Her gün yeni bir başlangıç yapabilirsin” dedi.
 

İnsanın beyniyle barışıp arkadaş olması gerektiğini belirten Dr. Güldaş, “Hep ‘biz’ diyoruz. Biz mükemmeliz ama daha mükemmelini yaratabiliriz. Kendimizi takdir ediyoruz, değer veriyoruz. O zaman vücudumuzdaki bütün hücreler isteğine cevap vermeye başlıyor. Vücudunu iyileştiriyor, yavaş yavaş iyileşiyorsun. Hastalıklara neden olan birinci suçlu beyindir. Bilinçaltı, bilincimizle barışıp, arkadaş olursak bize yardım ediyor ve iyileştiriyor. Diyorsun ki ‘dünyaya bir kere geldim’ fazla kafaya takmıyorum. Beyin her şeyi anlamaz seçtiğiniz kelimeler belirgin olmalıdır. Her gün aynı cümleyi tekrarlamalısınız, yazmak çok etkilidir” diye konuştu.
 

Dr. Güldaş, “Sosyal medyayla da insanları programlıyorlar. Saatlerce kötü içerik, video izlerseniz negatife programlanıyorsunuz. Ben televizyon izlemiyorum. İnternetten izleyeceğim videoları seçiyorum genelde okuyorum. ‘Bugün daha mükemmel bizi yaratıyoruz’ mantrasının her gün harflerini değiştirerek sosyal medya hesabımızdan yayınlıyoruz. Bunu en az 100 kere yazıyorlar. İnsanlar yapıyor ve inanılmaz değişimler oluyor. 3 hafta denesinler, değişim görmezlerse devam etmesinler. Başka bir şey yapmıyorsunuz. Uykusuzluk çekiyorsanız derin uyuyorsunuz. Depresyondaysanız ertesi gün ‘neden bu kadar kafa takıyorum’ diyorsunuz. Derslerinizi anlayamıyorsanız, okuduğunuzu hemen anlamaya başlıyorsunuz. Çünkü beyni sakinleşiyor. Yeni bir sayfa açıyorsunuz ve hayatınız değişiyor” dedi.

Editör: Habererk Com