Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" şeklindeki sözleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde gerginlik yaşanmıştı. 

Bu süreçte yüz yüze ya da telefonla herhangi bir temas kurmayan ikili, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 'Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli' buluşmasında iki lider bir araya gelecek. Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından davet edilen iki lider, buluşmaya katılacaklarını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

CHP'li Gürsel Tekin’in, iktidar olmaları halinde 'HDP’ye de bakanlık verilebileceği' açıklaması, İYİ Parti’nin çok sert tepkisine neden oldu.

Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP yöneticilerinin Tekin’in sözlerinin 'parti görüşü olmadığı' yönündeki açıklamalarına karşın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekin’in CHP’nin 'kilit taşlarından biri' olduğunu ve partisinin görüşlerini belirttiğini ifade etti.

Geçmişte iki parti arasında yaşanan krizli konularda 'telefon diplomasisi' devreye girerken, bu olay üzerine liderler arasında bir temas olmaması da dikkat çekti. 

Editör: Yadigar Hanım