14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'na katılan ve Hizbullah ile bağlantısı olması nedeniyle tepkilere neden olan HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun son açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Çocuk gelinlere cevaz veren Yapıcıoğlu, özellikle kadın derneklerinden tepki alıyor.

Yapıcıoğlu, 3S Haber kanalında Serkan Kartal'ın Demokrasi Odası programına konuk oldu. Programda Kartal'ın "Bazı cemaatlerin çocuk yaşta evliliğe izin vermesi konusunda neler düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Yapıcıoğlu, "Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk? Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir. Bence kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir" dedi.

Yapıcıoğlu'nun çocuk gelinlerle ilgili açıklaması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Yapıcıoğlu'nun açıklaamasına tepki gösteren Gelecek Partisi kurucu üyelerinden AKP eski Milletvekili Cuma İçten, Yapıcıoğlu'nun röportajına ait videoyu alıntılayarak, tepki dolu bir paylaşım yaptı. İçten paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ak partinin yeni ortağı Hüda-Par’ın çocuk gelinlerle ilgili açıklaması: "Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir. Bence kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir."

Ülkemde 15 yaşında veya daha küçük yaşlarda evliliklere göz kapatan zihniyet kendi ortaklarınada sesiz kalmayı tercih ediyor. Sizce neden? Üç beş oy uğranamı? Yoksa oda aynı düşünce içindemi? 

İşte cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasındaki fark bu. Eyyy siyasiler; DİNİMİZ, inançlarımız, değerlerimiz, siyasetinizin üstündedir. Elinizi dinimizde ve değerlerimizden çekin. 

Biz çocuklarımızı düşünen, analiz eden, sorgulayan, birey olarak yetiştirmek isterken, onlar çocukların köle, kula kul olma anlayışı ile yetiştirmek istiyorlar."

Editör: Yadigar Hanım