Emine Bayraktar, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda kardeşi Hüseyin Baş'ın, babaları Haydar Baş'ın vefatının ardından kendilerine baskı uyguladığını, babasından kalan haklarını ise vermediğini ileri sürdü. 

Emine Bayraktar, seçim öncesinde çok ses getirecek "BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'a sesleniyorum!" başlıklı paylaşımında şu iddialarda bulundu:

"Ben Haydar Baş'ın en büyük kızı Emine Bayraktar, senin ablan! Bugüne kadar sustum, rahmetli babam vefat ettikten sonra  bana yaşattığın ve yaşattığınız zulmü artık kamuoyuna aktarma vakti geldi.

Anlatayım ki kamuoyu karşılarında nasıl bir insan olduğunu nasıl kul hakkı yediğini, nasıl kardeşinin haklarını gasp ettiğini, kendi zihniyetini kabul ettirmek için nasıl insanları  dövdürdüğünüzü,
nasıl yuvaları ve öz yeğeninin yuvasını dağıttığını, sıze biat etmeyenlerin nasıl yuvalarını yıktırdığınızı herkes  bilsin.

Beni babamın cenazesine dahi koymadın,  beni annemle 30 aydır görüştürmediniz.Sebebi ben sana biat etmedim, elini öpmedim. Elini öpmezsem  hiçbir hak sahibi olamazsın diye annemle bana haber gönderdiniz.

Sen kimsin peygamber misin? Kimin intikamını alıyorsun benden? Bir insan kendisinden 20 yaş büyük ablasına gel benim elimi öp bana biat et deyip kendisinin hakkını gasp etmeyi kendine hak görür mü?
Ablasına bunu yapan millete ne yapar?

Vefatından sonra babamdan kalan haklarımdan bana tek kuruş dahi vermediniz. Sen önce ablanın ve  zulüm ettiğin yeğenlerinin  haklarını teslim et sonra konuş. Yoksa seni hiçbir milletvekilliği aklayamaz. Allah'ın tokatını da yersin Babamın tokatını da yersin.

Bu zihniyette olan herkes gaspcıdır hırsızdır, değil ablasına hiç kimseye faydası olmaz, sözleri lafı güzaf'tan öteye geçmez. 

Kamuoyuna duyurumdur kardeşim Hüseyin Baş maalesef budur takdir sizlerin. 

Söylenen sözlere ve görünüşüne aldanmayın bana yapılanlar herkesçe malumdur.

Bunu kamuoyunu açıklama sebebim insanlara karşı sorumluluk duygusundan ve vicdani bir borç hissettiğim içindir saygılarımla kamuoyuna arz ederim."

Haydar Baş ile Mesaj TV’de yaptığı programlarla tanınan gazeteci Muharrem Bayraktar da eşinin tweetini alıntılayarak Emine Bayraktar'ın paylaşımlarının doğru olduğunu söyledi.

Muharrem Bayraktar, eşini doğruladığı tweetinde, şu ifadelere yer verdi:

"Değerli dostlar! Ben rahmetli Haydar Baş'ın damadıyım. 30 yıllık gazeteciyim. Eşim Emine Bayraktar, Haydar Bey'in en büyük kızıdır. BTP gen. başk. Hüseyin Baş'ın, ABLASINA yani eşime (ve aileme) yaptığı zulümle ilgili, eşimin asağıdaki twiti, A'dan Z'ye DOĞRUDUR!

Bu twitin şu an atılmasının sebebi, Hüseyin Baş'ın popülaritesi arttıkça, tarafımıza uygulanan 30 aylık tazyikin paralel olarak artmasıdır. 30 yıllık bir gazeteci olarak gerçeği bilin istedim. Daha geniş açıklama yapacağım."

NEDEN BUGÜN AÇIKLADI?

Büyük Türkiye Partisi (BTP) Başkanı Hüseyin Baş’ın popülaritesi artınca Haydar Baş'ın çocukları arasında yaşanan miras kavgası da açığa çıktı. Hüseyin Baş'ın ablası Emine Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden babası Haydar Baş’ın ölümünden sonra, kardeşi Hüseyin Baş’ın kendisine ve yeğenlerine zulmettiğini iddia etti. Bayraktar, “sorumluluk duygusundan ve vicdani bir borç hissettiğim için’’ diyerek yaşadıklarını anlattı. 

Editör: Yadigar Hanım