Üsküdar sahilde Ali Haydar Şimşek’e ait Askadar kafe İBB tarafından, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen yıkılmıştır.

İşletmenin sahibi  Ali Haydar Şimşek, sabah 05:00 sıralarında yıkılan kafesi için karakolda ifade vererek; Yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen kafemin yıkılması ile ilgili amir ve memurlar görevi kötüye kullanma ve mala zarar verme suçu işlemişlerdir. İBB genel sekreteri Can Akın  çağlar'dan, İBB Anadolu Yakası Zabıta Şube Müdürü Nazan Beşelli’den ve yanında bulunan sıralı amir ve yıkıma katılan tüm belediye personellerinden davacı ve şikayetçi olduğunu bildirdi.

Ali Haydar Şimşek karakola verdiği ifadede:

Üsküdar ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 431 Ada 40 parselde bulunan ‘Askadar’ Gıda İnşaat Sanayi Ticaret limited şirketinin 2013 yılından bu yana işletmecisiyim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararına karşı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 5. idari dava dairesinin 10.10.2023 tarih ve 2023-1953 sayılı kararına göre itirazda bulunarak yürütmeyi durdurma kararı aldık, yürütmeyi durdurma kararında yapı- izin belgesi bulunan yapı hakkında, yapı- tatil tutanağının somut ayrıntılı ve gerekçenin tespitler içermediği gerekçesiyle, yapı- tatil  tutanağında hukuka uygunluk bulunmadığı, dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu saptanmasına rağmen, uygulamasının sürdürülmesi, açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple idarenin işleminin yürütmesi durdurulmuştu. Ancak 02-12-2023 günü saat 05.00'te tarafımıza herhangi bir devlet kurumundan tebliğ yapılmadan başlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Şube Müdürü Nazan Beşelli’nin bulunduğu 500-600 kişilik zabıta grubu gelerek kafenin boşaltılmasına imkan vermeden yıkıma başlamış, 2 adet kato olarak tabir edilen araçla kafem tümden yıkılmıştır.

Yürütmeyi durdurma kararımızın bulunduğu itirazlarımız ise Nazan Beşelli isimli şahıs 10 dakika içerisinde yıkacağım burayı boşaltın demiştir ve kafe tümden yıkılmıştır. Bu yıkım sırasında sahibi olduğum eşyalar zarar görmüştür. Yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen kafemin yıkılması ile ilgili amir ve memurlar görevi kötüye kullanma ve mala zarar verme suçu işlemişlerdir.

 Yıkımla alakalı tarafımıza gösterilmiş herhangi bir bilgi belge bulunmamaktadır. İBB genel sekreteri Can Akın  çağlardan, İBB Anadolu Yakası zabıta şube müdürü Nazan Beşelli’den ve yanında bulunan sıralı amir ve yıkıma katılan tüm belediye personellerinden davacı ve şikayetçiyim dedi

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları

belge-1

WhatsApp Image 2023-12-02 at 19.11.52

asgar2ü

Editör: Habererk Com