350 bine yakın mezunu ile KPSS’ye hazırlanmış ve hazırlanmakta olan, bunun yanında az sayıda ataması yapılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ( İİBF ) mezunları, hakları olan kadroların verilmesini ve gelecek dönemdeki atamalarda daha fazla kadro istiyor.

İİBF mezunlarının istekleri

350 bini bulan mezun sayısı ile Türkiyenin en büyük kitlesi olan İİBF’liler memur alımlarında kendilerine daha fazla öncelik verilmesini istiyor. Bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenleyen İİBF’liler seslerinin artık duyulmasını istiyor. Yüzbinlerce üniversite mezunu genç eğitim aldıkları alanda kendilerinin istihdamının sağlanacağı günleri bekliyor.

-Sadece GİH kadrolarına talibiz, bizler “insana göre iş” anlayışında değil “işe göre uzman” anlayışında eğitildik. SH,TH yada eğitim kadrolarına talip olamayız, bunun eğitimini almadık, bizler devlet, kamu kurumları, kamu tüzüğü ve kamu işleyişini ilgilendiren alanlarda eğitildik. Aldığımız eğitim devlet personeli üzerine hukuk, muhasebe, maliye, vergi, mevzuatlar vs. gibi devlet personelinin bilmesinin gerektiği konulardır. Genel İdari Hizmetler (GİH) kadroları da bu görev, sorumluluk ve mevzuat gerektirdiğinden GİH pozisyonları için Türkiye’de eğitim alan tek fakülteyiz.

-Bizler devlet kadrolarını geçiş amacıyla köprü olarak KULLANMIYORUZ. Zira kadrolarımız diğer fakülte mezunlarına verilmiş bu nedenle kamu kurumlarımız mağdur edilmektedir, çünkü diğer fakülte mezunları GİH kadrolarına yerleştikten bir süre sonra ilk fırsatta kendi branşlarına yönelmektedir. Ama GİH kadroları zaten İİBF branşıdır.

-Devlet memurluğu herkesin yapabileceği bir iş değildir, fakültemizdeki eğitime göre bunun için belli bir eğitim,disiplin ve bilgi gerekmektedir.Diğer fakültelerin ders müfredatında olmayan derslerimizi bu yüzden belirtmek gerekir. Zira bu dersleri sadece biz öğrenmekteyiz.

İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) gördükleri bazı dersler ve kodlar :
1)Kamu Harcama Hukuku 4459-MALİYE
2)Kamu Hukuku 4431-İŞLETME
3)Kamu Ekonomisi 4421-İKTİSAT
4)Kamu Finansman Politikası 4427-EKONOMETRİ
5)Kamu Maliyesi 4429-ÇALIMA EKO. VE ENDÜSTRİ İLİŞ.
6)İdare Hukuku 4503-KAMU YÖNETİMİ
7)İş Hukuku 4507-ULUSLARARASI İLİŞKİLER
8)Muhasebe 4476-ULUSLARIARASI TİC.VE FİNANS
9)İş Güvenliği Temel Mevzuatı
10)Kıymetli Evrak Hukuku
11)İstatistik
12)Mali Denetim
13)Yönetim Ekonomisi
14)Temel Bilgi Teknolojileri

''Kamu işleyişi ve bekası sadece en uygun adaylar tarafından sağlanabilir,bundan dolayı Devlete kamu personel yetiştiren tek fakülte olan İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ mezunları şuan mağdur edilmiştir. GİH’ler bizim olmalı, bizim hakkımızdır. Diğer bölümlere verilen kadrolarımız bizi mağdur etmiştir.”

Editör: İlayda Şimşek