Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazineye ait paha biçilemez arazileri 49 yıllığına bedavaya tahsis etmek üzere ihaleye çıkardı. Tahsis edilecek araziler arasında turizmin gözbebeği Bodrum, Belek, Alanya, Kemer, Çeşme ile Karadeniz yaylalarındaki arsalar bulunuyor.

Bakanlığın özellikle turizm bölgelerinde belirlediği 51 adet arsa turizm yatırımcılarına otel yapmaları şartıyla 49 yıllığına tahsis edilecek. Tahsis süresi Cumhurbaşkanı kararısyla 75 yıla kadar uzatılabilecek. Yatırımcıdan sadece sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenecek.

Tahsislerde yerli ya da yabancı ayrımı gözetilmeyecek. Türkiye’de binlerce konut alan yabancılar bu yolla kamuya ait arsalara bedavaya 49 yıllığına sahip olacaklar. Bedaya tahsis edilen arazilerde lüks oteller tatil köyleri butik oteller yapılacak.

İki Hazine arazisine ise toplam 350 yatak kapasiteli iki ayrı personel lojmanı inşa edilecek. Tahsis edilecek bazı alanların halen ‘orman' niteliğini koruyor olması dikkat çekti.

Antalya'nın Kemer Çamyuva, Alanya, Belek, Gazipaşa, Side ve Manavgat turizm bölgelerinde yer alan devasa büyüklükteki 15 parça Hazine mülkü turizmcilere verilecek. Aydın ve Muğla bölgesinin turizm ilçelerindeki arsalar özel şirketlere tahsis edilecek.

Ordu’da dört orman alanına dört otel yapılacak. Trabzon’da ise orman alanına otel yapılmasına izin verilecek. Kars Sarıkamış’ta da orman alanlarına tahsis yoluyla tesisler yapılacak.

Editör: Yadigar Hanım