Mustafa Can İlteriş Vakfı olarak Turan dünyası ve Türk birliği istikametinde yüce Atatürk’ün bize gösterdiği yolu izleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz bu vesileyle Ata yurdumuzda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılını kutluyoruz.

Ayrıca Kazakistan Almatı’da Prof. Dr. Ahmet Dağduran öncülüğünde düzenlenen Türk dünyası kadınlar kurultayına da katılan İlteriş Vakfı yöneticileri arasında ünlü Türk Tarihçi Prof. Dr.Ahmet Taşağıl, Habererk genel yayın yönetmeni İsmail Türk, İlteriş vakfı yöneticileri Muzaffer Kılıç,  kaptan Enver İpek ve Kazakistan’da Türkiye’den iş yapan değerli katılımcıların yanı sıra öğrenciler katıldı.

 Mustafa Can yaptığı konuşmada ata diyarımızda ana vatanımız Türkiye’mizin irtibatlarını giderek sıklaştırmak her alanda işbirliği yapmak hepimizin vazifesi olmalıdır diyerek konuşmasını tamamladı. İlteriş vakfı heyeti ve gazeteciler çeşitli etkinliklere ve kurum ziyaretlerine, müze gezilerine katıldılar Türkiye Almatı Büyükelçiliği de ziyaret edildi.

Her şey Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından…

İlteriş ismi, 'Devleti, ülkeyi derleyip toplayan ve bir araya getirerek birleştiren' biçiminde ifade edilmektedir. Ülkeyi ülke ve devleti devlet yapan bir kişilik olarak da anlatmak mümkündür. O yüzden eski dönemlerde önemli kişiler için verilen bir isimdir.

16-3

15-3

14-4

13-7

12-15

11-27

Editör: Habererk Haber Merkezi