Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, hilafet çağrısı yapan, laikliği, kadınları ve sanatçıları hedef alan, son olarak da Hatay’da Fransız işgalini öven imam Halil Konakcı’yı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın koruduğu iddia edildi.

Uyar’ın aktardığına göre, diyanet kaynakları, Konakcı’ya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın desteği olduğunu belirttiği iddia edildi.

Erbaş'ın Konakcı'ya destek verdiği ve son zamanlarda gelen eleştirilere rağmen "Ben bu görevde olduğum sürece ona dokunmam. İslam'ı onun gibi anlatan başka kimse yok. Kendisi benim ifade edemediklerimi dile getiriyor." şeklinde bir açıklama yaptığı bildiriliyor.

KONAKÇI HAKKINDA ŞİKAYET YAĞIYOR!

Konakcı’nın bağlı olduğu Pendik İlçe Müftülüğü’nün ise “Konakcı hakkındaki şikâyetler nedeniyle tükendiği” belirtiliyor. Konakcı hakkında müftülüğe, arasında CİMER şikâyetlerinin de olduğu yüzlerce şikâyet geldiği, müftülüğün de bunları doğrudan başkanlığa havale ettiği, müftülüğe çok sayıda da şikâyet telefonu edildiği kaydedildi. Erbaş, son olarak temmuzda, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Reisül Kurra Mustafa Demirkan’ın yönettiği hafızlık icazet töreninde Konakcı ile bir araya geldi.

MUSTAFA DEMİRKAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla, 28 Mayıs’ta Ayasofya’da yapılan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni’ne Reisül-Kurra vekili olarak katılan Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı.

Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Ya rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı. Tepki çeken ifadelerin ardından Demirkan hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

Tepkilere karşın sessizliğini koruyan Diyanet ise yaklaşık üç ay sonra “Demirkan’ın 6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olduğunu, kurumla herhangi bir bağı kalmadığını ve yapılacak işlem bulunmadığını” kaydetmişti.

REİS-ÜL KURRA NEDİR?

Reis-ül kurra, icazet almış kurra hâfızı üstatlarına denir. Bunlar kurra hafızlarının eğitimini sürdüren bu konudaki en tecrübeli kişilerdir.

Editör: Habererk Haber Merkezi