Başbakan yardımcısı, ulusal bir "direnç akademisi" planlarını açıklarken, Britanyalıların elektrik kesintileri veya siber durumlara hazırlanmak için meşale, pille çalışan radyo ve mum stoklamaları gerektiğini söyledi.

The Times'a göre Oliver Dowden, iletişim kesintilerine hazırlanmak için insanların ilk yardım çantaları ve fenerler de dahil olmak üzere analog malzemeleri stoklamalarını önerdi.

Birleşik Krallık'ın askeri laboratuvarı Porton Down'a yaptığı ziyarette, dijital çağda "analog yetenekleri" korumanın "mantıklı" olduğunu söyledi.

Ziyaret, insanların ve işletmelerin gelecekteki salgınlara, doğal afetlere ve dijital iletişim kesintilerine hazırlanmalarına yardımcı olmak için ulusal bir "direnç akademisi" kurma planlarını özetlediği sırada gerçekleşti.

ing-1

Bay Dowden, Avam Kamarası'nda planların ana hatlarını çizerken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, siber saldırılar, salgın hastalıklar, yapay zekanın kötüye kullanılması ve aşırı hava koşullarının İngiltere'nin karşı karşıya olduğu riskler arasında olduğunu söyledi.

İşletmelere bu tür tehditlerin etkileriyle başa çıkmaları için eğitimler verileceğini, yeni bir web sitesinin ise halka gelecekteki risklere nasıl daha iyi hazırlanılacağı konusunda "pratik tavsiyeler" sunacağını söyledi.

Partilere para yardımı kesildi Partilere para yardımı kesildi

Bay Dowden bu duyuruyu, geçen yıl hükümetin Birleşik Krallık dayanıklılık çerçevesini başlatırken vermeye söz verdiği ilk yıllık risk ve dayanıklılık beyanının bir parçası olarak yaptı.

Avam Kamarası'na şunları söyledi: “Hükümetin tüm aktörleri bir araya getirme ve onlara ihtiyaç duydukları becerileri verme konusunda bir rolü var. Bugün, bu grupların becerilerini geliştirecek yeni bir Birleşik Krallık dayanıklılık akademisi geliştirdiğimizi duyurabilirim.

Toplumun tamamı için çeşitli öğrenme ve eğitim fırsatları sağlayacak.

Profesyoneller için beceri, bilgi ve ağ oluşturmayı amaçlayan bir müfredat ve egzersiz için mükemmeliyet merkezi olacak.

İşletmeler için, kritik ulusal altyapıya ve siber tehditlere karşı daha fazla rehberlik ve özellikle yardım sağlanacak.

Ve vatandaşlar için, bireylerin dayanıklılıklarını artırmak için atabilecekleri basit adımlara ilişkin farkındalığı artırmaya yönelik bir kampanyanın parçası olarak hanelerin nasıl hazırlanabileceği konusunda pratik tavsiyeler sağlayacak birleşik bir hükümet dayanıklılık web sitesi olacak."

Editör: Habererk Com