İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmekte maliyetlerin arttığını belirterek, ekmekte zam tartışmalarında şubat ayını işaret etti.

Fırıncı esnafının maliyetler nedeniyle fiyatların artılması yönünde talepleri olduğuna dikkat çeken Çetin konuyu şubat ayında yapılacak toplantıda değerlendireceklerini söyledi. Sektörde fiyat artışları nedeniyle yaşanan sıkıntıya dile getiren Çetin, "Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve işçilik gibi üretim maliyetini etkileyen zamlar ekmek fiyatına yansıtılmadı. İstanbul'da şu an maliyeti 4,5 ile 4,80 lira arasında olan 200 gram ekmek 5 liradan satılıyor. Bu da fırıncı esnafını zorluyor" dedi.

ESNAF BAŞKA ÜRÜNLERE YÖNELDİ

Esnafın yarısının maliyetleri karşılayamadığı ve ayakta kalabilmek için alternatif ürünlere yöneldiğine işaret eden şunları söyledi:

"Üyelerimizin, şu anda ekmek fiyatlarının maliyetleri karşılamadığı yönünde talebi var ama henüz fiyat talebi yapmadık. Şu anda gözlem yapıyoruz. Bununla alakalı ilerleyen günlerde bir çalışma yapacağız. Bugün itibarıyla bir fiyat artışının söz konusu değil, ancak, şubat ayı içerisinde oturup bakacağız. Bizim de tabii ki giderlerimiz var. İnşallah ortak bir noktada buluşacağız. Hem esnafımızı hem vatandaşımızı mutlu eden bir kararı ortaya çıkartırız. 

Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı sürecin farkındayız. Bu nedenle elimizden geldiği kadar idare etmeye çalışıyoruz. Ancak esnafın sıkıntılarını, sorunlarını dile getirmekle de mükellefiz. 2023'te iyi şeyler bekliyoruz. Seçimlerden sonra piyasanın daha da iyi olacağını düşünüyoruz. İnşallah zamsız bir yıl diliyoruz. Zamların gelmesi bizim işimize çok fazla yaramıyor. Müşterilerimizle sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Beklentilerimiz bu yönde. Dünyadaki kriz, enerji sıkıntısı tabii ki ülkemizi ve bizi had safhada etkiliyor." 

Editör: Yadigar Hanım