Uygur Hareketi, 11-12 Mart 2023 tarihlerinde İstanbul’da Doğu Türkistanlı gençlere yönelik aktivizm ve medya eğitimi semineri düzenledi. Gençlerden yoğun ilgi ve katılım sağlandı.

İki gün devam eden seminerde, akademisyenler ve tecrübeli aktivistler ve gazeteciler, Uygur gençlerine Çin’in soykırım politikalarını durdurmaya yönelik aktivizm faaliyetleriyle ve soykırımı duyurmaya yönelik etkili medya çalışmalarıyla ilgili eğitimler verdi.

Akademisyen ve araştırmacılardan Dr. Eset Sulaiman “Geçmişten ve Bugünden Unutulmaz Dersler: Çağdaş Uygur Tarihinin İhmal Edilen Köşeleri ve Trajedileri” başlığıyla, Prof. Dr. Faruk Şen “Uygur Soykırımı: BM’de Daha Etkin Mücadele Yöntemleri” ve Prof. Dr. Aladdin Yalçınkaya “Uluslararası Uygur Soykırım Diploması” başlığıyla sunum verdi.

Aktivist ve gazetecilerden Arslan Hidayat, “Dezenformasyon ve Sahte Anlatılarla Mücadele“, Sabrina Sohail “Dijital Kampanya Nasıl Oluşturulur?“, Yurter Ozcan “Amaçlı Lobicilik: 26 Yılda Öğrendiklerim “Marko Respinti “Medya ve Uygurlar. Dost mu Düşman mı?” Anne Basham “Hükümete Insan Haklarını Etkin Şekilde Savunmak” ve Bahadırhan Dinçaslan “Uygur Soykırımı Medyada Daha Fazla Yer Alma Yöntemleri” başlıklarıyla sunum verdi

CHP Amerika temsilcisi Yurter Özcan: Doğu Türkistan bizim ayıbımız olsun

Uygur Hareketi’nin düzenlediği Gençlere yönelik eğitim seminerinde konuşmacı olarak katılan Yurter Özcan’a Uygur Türkü genç 6’lı Masa’nın mutabakat metninde Filistin ve diğer Arap ülkelerine yardım edeceklerine beyanda bulunup da Doğu Türkistan’a karşı olumlu veya olumsuz bir ifade yer almadığını sordu.

Yurter Özcan ise bu ifadeye tek bir cevap verdi; “Bu da bizim ayıbımız” dedi.

aktivizm eğitimi semineri  (1)

aktivizm eğitimi semineri  (2)aktivizm eğitimi semineri  (3)aktivizm eğitimi semineri  (4)

Editör: Alp Kılıç