İstanbul Esenyurt'ta Ürdünlü olduğu iddia edilen bir grup gündüz vakti, ellerine kılıçlarla cadde ortasında kutlama yaptı. Kılıçlı gösteri sosyal medyada yayılınca tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Ellerine kılıç alan bir grup yabancı, şarkılar eşliğinde garip bir şov yapamaya başladı. Düğün kutlaması yaptığı öğrenilen grup, ellerindeki kılıçları havaya kaldırıp uzun süre kendi dillerinde bağırdı. Gösteriyi görenler bu ilginç anları kaydederken, görüntüler sosyal medyada da hızla yayıldı.

Grup bir süre sonra dağılıren, sosyal medya çok sayıda paylaşılan görüntülerde, video kadını alan kişinin "Oğlum bunlar bizi öldürür ha!" dediği duyuluyor. 

Adı olaylarla birlikte anılan ve bazılarının 'Esencılıs' diye isim taktığı Esenyurt'ta, kılıçlı gösteri nedeniyle Türk vatandaşlar ise korkularından sokağa çıkamadı.

Bölgedeki bir esnaf, "Yabancıların bir düğün adetleri var onları yapıyorlar. Burada da parti yaptılar. Birileri çekmiş. Ürdünlülere ait bir kutlama." dedi.

Bir vatandaş da bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek "Kendilerine özel alanlarda yapabilirler ama halk içinde doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım