Odatv’de yer alan habere göre, 13 Kasım tarihinde, ormanda çıktığı bir gezinti sırasında bilinmeyen bir şekilde kaybolan, İsveç Deniz Kuvvetleri’nde görevli Türk komando subayı Deniz Arda, 4 aydır bütün arama çalışmalarına karşın bulunamadı.

Deniz Arda, kaybolmadan önce, 15 Kasım 2020 tarihinde 50 komando subayı adayına eğitim vermek için Arvidsjaur kentine uçak bileti aldı. Arda’nın kaybolduğu uçuş günü uçağa gelmemesiyle fark edildi ve ailesine haber verildi, kayıp olduğu anlaşıldı. Görgü tanıkları, Arda’nın en son, 13 Kasım’da, ormanda bir yürüyüş yapmak üzere evinden çıktığını ve bir daha görülmediğini söyledi.

Arda’nın kaybolduğunun kesinleşmesi üzerine, İsveç ordusuna bağlı arama ve kurtarma birimleri, ormanlık alanda geniş bir arama başlattı. Ancak 4 ay süren bütün aramalara karşın, Arda’nın izine rastlanamadı.

Bulunmasından ümit kesilerek arama faaliyetlerinin durdurulması üzerine, Deniz Arda’nın, İsveç okullarında Türkçe anadili öğretmeni olan annesi Şükran Arda ve babası tarafından yayınlanan bir teşekkür mesajında şu görüşlere yer verildi:

“İsveç silahlı kuvvetleri personeli komando subayı, oğlumuz Deniz Arda, 13 Kasım 2020 Cuma günü kayboldu. Kaybolmadan önce 15 Kasım 2020 Pazar günü elli komando askerine eğitim vermek için gideceği Arvidsjaur’a uçak biletini aldı ve hazırlıklarını yaptı.

İsveç silahlı kuvvetleri (72 saat sonra)18 Kasım Çarşamba günü Deniz in Arvidsjaur’a gitmediğini fark ederek ailesine haber verdi.

Deniz in kaybolduğu haberi dağılınca eğitimdeki komando adayları, iş arkadaşları yoğun bir arama başlattı.

İlerleyen saatlerde sivil örgütler, ‘Missing People’ ve Stokholmlular da aramaya katıldı.

İsveç polis teşkilatı 27 Kasım Cuma günü ‘buharlaşan’ Deniz’i arama kararı verdi.

Bu günlerde bile sonsuz bir sabır ve gayret içinde devam ettirilen arama çalışmalarına büyük emeği geçen; oğlum İmren, Henrik, Charlotta, Adam, Ante, Carolin, Hanife, Richard, Sebastien, Pernilla, Erica, Emil, Eric, Fredrik, Niclas, Victor, Karin, Mia’ya ve aramalara katılan Deniz’in tüm meslektaşlarına biz ailesi olarak ‘gönülden teşekkür edı̇yoruz.’ Şükran ve Yüksel Arda (Anne ve babası)”

Editör: TE Bilişim