Nefi Demirci hayatını kaybetti Nefi Demirci hayatını kaybetti

Moldovalı şarkıcı Leonida Timuş Yazıcı, yedi ayrı dilde Türk tarihini ve kültürünü tanıtan muhteşem şarkılarla Türk kültürüne muhteşem hizmetler veriyor.

Leonida Timuş Yazıcı, üniversite eğitimi için Moldova'nın özerk bölgesi Gagavuzya'dan gelip bir yandan eğitimini yaparken diğer yandan çocukluğundan beri ilgilendiği sanatını da icra etme imkanı bulduğu Türkiye'de kimliğini, kim olduğunu, tarihini öğrendim, ataların izinden yürüyerek milli kimliğini buldum açıklamasıyla birlikte verdiği konserlerde izleyenleri adeta büyülüyor. Türkiye'nin her tarafında Türk milliyetçisi muhafazakar sivil toplum toplantılarında aranan bir sanatçı olduğu, ilgi ile bu tip faaliyetlerde talep edildiği gözleniyor. 3 Mayıs Türkçüler gününü kutlamak için İlter iş Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ndeki törende "Turan" adlı şarkısını söylerken salonu coşturduğu gözlendi. Kendi kendisine Türk kültürüne ve Türkçülüğe yapmış olduğu hizmetlerden dolayı İlteriş Vakfı tarafından ödül verildi. İlteriş Vakfı yanı sıra birkaç sivil toplum derneği de bu faaliyete ortak oldu.

Birbirinden değerli siyaset ve ilim insanlarının katıldığı bu toplantıda en çok Gagavuz sanatçı ilgi topladı. Sanatçı son olarak ana vatanımız Türkiye'nin Turan sevdalılarına "Çağrımdır, biz buralara gelemiyorduk, buraları bilmeyenler var, lütfen siz gidin Türk dünyasına ihmal etmeyin." diye seslendi.

Editör: Habererk Com