İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Türkiye İttifakı” önerisine DEM Parti’yi işaret ederek sert ifadelerde bulundu.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Zorlu, Ahlat Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, “Biz, kent uzlaşısı gibi kavramları bilmeyiz. Biz ne demlenenlerden ne de demleyenlerden olma düşüncesine sahibiz” dedi. Zorlu, yerel seçimlerde ‘en iyi çıkış yapan parti’ olacaklarını iddia ederek, “Biz Türkiye’nin milli merkeziyiz, çünkü biz kardeşlik hukuku projesiyiz” diye konuştu.

Zorlu, Türkiye’nin ekonomik krizle boğuştuğunu belirterek, “Son dönemde ekonomik veriler açıklandı. Biz de bunları izledik. Bunları izleyerek halkımızın haklarını savunuyor, Meclis’te önergeler sunarak, emekli-emekçi gelirlerinin ne olması gerektiğini dile getiriyoruz” dedi.

Zorlu, 100 bin öğretmen ataması talebinde de bulunarak, mülakat uygulamasının sonlandırılması için TBMM’de kanun teklifi verdiklerini söyledi ve “Öğretmenlerimiz bu uygulamaya güvenmiyor. TBMM seçim nedeniyle ara verse de, iktidar ve muhalefet bunu kararlaştırabilirse bunu yapabiliriz. Mülakat son bulmalıdır. Öğretmenlerimizin yeri sınıflarıdır” şeklinde ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi