Kaktüsler, ev içinde yetiştirilen popüler bitkiler arasında üst sıralarda yer alır. Fakat bazı durumlarda, beklenildiği gibi çiçek açmayabilirler. İşte kaktüsünüzü çabucak çiçeklendirmek için dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

Kaktüsler ısıyı severler ve kış aylarında sulamadan soğuğa dayanabilirler. Ancak sıcaklık -15°C’nin altına düşmemelidir. Nadiren de olsa, az miktarda su vermek faydalı olabilir. Çiçek toprağı ve kalın mum karışımı içinde yetiştirilen kaktüsler daha verimli olacaktır.

Yetiştirdiğiniz toprağın suyu iyi süzmesi ve kireç içermemesi önemlidir. Yağmur suyu, bitkiler için son derece yararlıdır ve depolama imkanınız varsa kullanılabilir.

Sulama konusunda tereddüt yaşıyorsanız, su vermeyin. Toprağın sadece üst kısmı değil, iç kısmı da kuruduğunda sulamak en iyisidir. Sulamadan 30 dakika sonra saksının alt tablasını boşaltmayı unutmayın.

İnsana Dair: Yaşam Ayavefe'nin Topluma Yönelik Sonsuz Sevgi Dolu Çabaları İnsana Dair: Yaşam Ayavefe'nin Topluma Yönelik Sonsuz Sevgi Dolu Çabaları

Kaktüsler nemli ve havasız ortamlara alışık değillerdir, bu yüzden ideal ortam genellikle balkondur. Kapalı mekanlarda kaktüs yetiştiriyorsanız, odayı düzenli olarak havalandırmayı deneyin.

Kaktüsünüzü saksıya dikmek için en uygun zaman, bitkinin dinlenme dönemleridir. Ocak-Şubat veya Temmuz-Ağustos ayları, saksı değişimi için idealdir.

Kaktüsünüzün saksı seçimi çok önemlidir. Çiçek açmasını istiyorsanız, uygun büyüklükte ve drenaj deliklerine sahip bir saksı seçerek bitkinizin sağlıklı büyümesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi