Hayatını Kars'ın Akyaka İlçesi Karahan Köyü'nde sürdüren Sarıgül Kaçan (70), merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısını yüreğinde hissetti.

Depremlerden etkilenenler için düzenlenen bağış kampanyasına katılmak isteyen Sarıgül Nine, kendisine ait düveyi 13 bin liradan satarak, parayı da depremzedelere bağışlamak üzere köy muhtarı olan oğlu Selahattin Kaçan'a teslim etti. Selahattin Kaçan da annesinin isteğini yerine getirerek yardım parasını Akyaka Kaymakamlığı'na teslim etti.

Depremde hayatını kaybedenlere ve enkaz altında kalanlara çok üzüldüğünü ve bol bol dua ettiğini anlatan Sarıgül Nine, "Depremzedelere, köylülerimiz halkımız için mal yollasalardı içine katıp yollayacaktım. Düveyi satıyorum ve Kaymakam Bey'e parasını teslim edeceğim. Bu parayı, ölenlerin, enkaz altında kalanların hayrına gönderiyorum. Allah Cumhurbaşkanımızı, orada bulunan askerlerimizi, yardım edenleri korusun, balama kurban. Allah devletimize zeval vermesin, Allah devletimizin eksikliğini vermesin, bayrağını indirmesin" dedi.

Editör: Yadigar Hanım