Zafer Partisi Siyaset Akademisi'nden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul 1. Bölge Sorumlusu Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, İstanbul Taksim'de meydana gelen terör saldırısını kınadı. Kihtir, saldırıyı yapan teröristin Suriye uyruklu olmasının, Zafer Partisi'nin milliyetçi-uluscu hassasiyetinin haklılığını bir kere daha ortaya koyduğunu söyledi.

Kihtir, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Son terörist saldırısını şiddetle kınadığını ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilediğini belirttikten sonra konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: Afrin'den ülkemize giriş yapmış Suriyeli teröristin saldırısı, Zafer Partisi'nin yılmayan milliyetçi-uluscu hassasiyetinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Türk halkı kendisini ve dolayısıyla vatanını koruyacaktır. Bir yıl içinde konu Türk halkı için kökünden bitirilecektir. Demografik ve ekonomik yaşam mücadelesi veriyoruz çünkü artık. Ve bu yaşamsal konuda "3 yıl içinde isteyenleri göndereceğiz" vaadi külliyen ve geçerliliği olmayan bir avuntudur" dedi.

Zafer Partisi olarak, göçmen sorununa yönelik 1 yıl içinde yapacaklarını da sıralayan Kihtir, şunları söyledi:

"İlk adımlar olarak Türk halkına verilmeyen tüm sığınmacı yardım ve avantajları kesilecek. Ödenmemiş vergi ve hizmetlerin bedellerini sığınmacıların da devlete yani Türk halkına ödemeleri istenecek. Uluslararası sığınmacı yasalarına aykırı olarak verilmiş ve geçersiz olan vatandaşlıklar geri alınacak. Kimliksiz, kaçak ya da suça karışmış olanlar direkt olarak deport yani sınırdışı edilecek. Kaçak ve sigortasız işçi çalıştırılması engellenecek. Tüm sınırlarımız ileri ve çağdaş elektronik ve istihbaratsal tedbirlerle korunacak."

5000 yılı savaşlarla, başarıyla ve uygarlıklar kurmakla geçmiş Türk tarihinin 3 tane yeniden diriliş zaruriyeti olduğuna değinen Kihtir, bu zaferleri de "Juan-juanların hakimiyetinden çıkarak Göktürk Devletini kurdukları 551 yılı. Silahlı-ordulu istilayı yenerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdukları 1923 yılı. 3. Silahsız-ordusuz ve de sessiz istilayı yenecekleri 2023 yılı" sözleriyle açıkladı.

Editör: Yadigar Hanım