İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle açılan davada hapis cezası almasının ardından Almanya programını yarıda keserek Türkiye'ye dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah katıldığı bir canlı yayında da Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programda gündeme dair soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının milli iradeye vurulan darbe olduğunu vurguladı. 6'lı masanın Cumhurbaşkanlığı ile ilgili çalışmalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, bir sonraki toplantının Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacağını, İmamoğlu’na verilen hapis cezasının 6’lı masanın çalışma takvimini etkilemeyeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bundan sonraki toplantının aralık ayı sonu ya da ocak ayı başında yapılacağını belirterek, “Hükümet programı dediğimiz gerçek bir metnin ortaya çıkması lazım. Bu metnin kamuoyu ile paylaşılması lazım. Çünkü bu metin çıktığında 6 lider aynı şeyi söyleyeceğiz. Ardından güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası var. Yol haritası üzerinde de şu anda görüşmeler devam ediyor. Ardından ne kadar sürede parlamenter sisteme geçeceğiz, geçerken nasıl çalışacağız, kararları nasıl alacağız, bununla ilgili çalışmalar da var.” dedi.

Editör: Yadigar Hanım