CHP ve İYİ Parti arasındaki eski ittifak çatırdıyor. İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener, CHP’li Özgür Özel’in kendilerine para yardımı yaptıklarını iddia etmesine, ‘Kılıçdaroğlu’nu sorun. Akşener ve arkadaşları CHP’den 1 lira bile almış mı?’ diye karşılık verdi.

Koltuğunu kaybeden Kılıçdaroğlu ise ‘Meral Hanım haklı’ diyerek Özel’i tekzip etti. Bir zamanlar 8 parti bir araya gelip Türkiye’yi yönetmeyi hayal etmişti. Fakat 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası hepsi dağılıp gitti… CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu dönemi biterken gizli pazarlıklar ortaya döküldü. İYİ Parti de CHP ile olan ortaklığını bitirdiğini duyurdu.

Yerel seçimlere az bir zaman kala eski ortaklar arasında yeni bir çekişme başladı. Meral Akşener, bir ara omuz omuza verdiği CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a korkaklıkla itham etti. Onlara destek vermek yerine onlarla yarışmak için harekete geçti, büyükşehirlerde onların karşısına rakip adaylar koydu.

PARA İDDİALARINA SERT TEPKİ: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM!

Özgür Özel’in para iddialarına da sert tepki gösteren Meral Akşener, grup toplantısında CHP yönetimine ateş püskürdü. “Sayın Özgür Özel. Siz bilmiyor olabilirsiniz. 2017’de biz ‘hayır’ kampanyası yürüttük. Eski genel başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu’na gidin sorun. Meral Akşener ve arkadaşları CHP’den 1 liralık yardım almış mı? Bunu açıklamanız lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Herkes haddini hududunu bilecek” diye çıkıştı. Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Özel’e sahip çıkması ve gizli darbe toplantılarıyla genel başkanlığı elinden alınan Kılıçdaroğlu, Akşener’in sözlerini doğruladı. Kılıçdaroğlu “İYİ Parti ile CHP arasında hiçbir zaman para alışverişi olmadı. Meral Hanım, doğruyu söylemiş” dedi.

ÖZEL’İ YALANLADI: MERAL HANIM DOĞRUYU SÖYLEMİŞ

Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

Bu sözlerin ardından herkes Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne diyeceğini merak ediyordu. Seçimlerden sonra değişimcilerin elinden koltuğu giden Kılıçdaroğlu, Saygı Öztürk’le yaptığı röportajda Özgür Özel’i yalanladı. SEÇİM GEZİLERİNE ÇIKMAYACAK! Özgür Özel’in birkaç hafta önce Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmede “Sahaya çıkın bize destek olun” isteğinde bulunduğu ancak bu isteğin kabul edilmediği öne sürülmüştü. Seçim gezilerine çıkmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Partimizin genel başkanı varken, eski genel başkan olarak benim sahaya inmem yanlış anlamalara yol açabilir. O zaman genel başkanın önüne geçmiş olurum” diye konuştu.

Kaynak: Haber merkezi