CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti kuran bir parti, kökleri Kuvayımilliyede olan bir parti nasıl olur da yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin verir? Akıl tutulması gibi bir şey. Kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle, bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 kk-16 

Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, bütün dünyanın Filistinli direniş örgütü Hamas ile İsrail arasında yaşanan çatışmalarını takip ettiğini söyleyerek, "Çocukların, kadınların, yaşlıların öldürülmesini hiçbir insan kabul edemez. Savaşın bir an önce sonlanması en büyük dileğimizdir. Sağduyuya davet etmek bizim de görevimizdir. Ama İsrail'in uyguladığı politikanın en büyük eleştirilerini İsrailli aydınlardan aldığını da unutmamamız lazım. Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Biz Mescid-i Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlara saygı istiyoruz. Biz Filistin halkına yönelik insanlık dışı ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Biz akan kanların durdurulmasını istiyoruz. Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Orta Doğu'ya barışın gelmesi için Orta Doğu Barış ve İş birliği Teşkilatı'nın kurularak Türkiye'nin bu bölgeye barış getirmesini istiyoruz. Bu politika bizim politikamız. Ama şu andaki hükümetin de bunu uygulaması gerekiyor" sözlerini sarf etti. 

  kk1-3

Kılıçdaroğlu, "Yabancı askerler Türkiye'de neye müdahale edecekler? Terörle mücadeleyse terörle mücadele konusunda ordumuz var, polislerimiz var, uzman çavuşlarımız var, korucularımız var. Bunlar 30, 35 yıl terörle mücadele ediyorlar. Bizleri kandıracaklarını sanıyorlar. 'Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postallar gelebilir'; ben meşru yabancı postal da istemiyorum kardeşim. Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum. Terörle mücadeleyse gideriz. Terör bana saldırdı, size saldırmadı. Teröristler bana saldırdı. Bir askerimiz şehit oldu. Size saldırmadı. Siz çocuklarınızı parayla pulla askere gönderdiniz. Ben evladımı parasız pulsuz askere gönderdim. Dolayısıyla Bahçeli, 'canımızı veririz' falan filan diyor. Yabancı asker buraya geldiğinde sen davet ettiğinde Kemal Kılıçdaroğlu olarak yabancı askerlerin önünde bütün CHP'liler olarak duracağız ve onları kovacağız. Beraber mücadele edeceğiz ve beraber göndereceğiz" açıklaması yaparak ‘Yabancı askerlerin önünde CHP'liler olarak duracaklarını belirtti. 

kk2-4

Editör: Buse Ceren Balta