Kilo verme hedefinize ulaşmak için doğru yerdesiniz! İlk adımı atmak, kilo verme sürecindeki en önemli adımlardan biridir. Beslenme şeklinizi merak ediyor ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda motivasyona ihtiyacınız varsa, online diyetisyenlerimiz sizin için özel bir plan hazırlasın. Bu planı incelemek ve size uygun bir diyet listesi oluşturmak için hemen tıklayın. Kilo verme yolculuğunuz sadece bir tıklama ötede! (Tıkla ve Zayıfla!) 

Bu araç, bilimsel temellere dayalı ve hassas araştırmalar sonucu oluşturulmuş bir formülle, kilo verme hedefinize ulaşabilmeniz için günlük ne kadar kalori almanız gerektiğini hesaplamaktadır.

Mifflin-St Jeor denklemi, kalori ihtiyacını sayısız çalışmada doğru tahmin ettiğini ve bu hesaplamanın doğru olduğunu ispatlamıştır.

Dengeli beslenme ve aktif sporla hızla kilo verin! Koşu yaparken ne kadar kalori yaktığınızı merak ediyor musunuz? Kalori hesaplaması için hemen tıklayın! (Oku) 

Günlük Alınması Gereken Kalori Miktarı Ne Kadardır?

Günlük kalori alımınızı azaltmak aslında sizin aç kalmanızı gerektirmez. Kilo vermek, egzersiz yapmak, yeterli su tüketmek, protein alımını artırmak ve karbonhidratları azaltmak gibi yaşam tarzı ve diyet değişikliklerine dayanır. Bu basit adımlar kilo kaybınıza yardımcı olurken aynı zamanda genel mutluluğunuzu da artırabilir.

Bazı kalori hesaplayıcıları, kilonuzu korumak için ihtiyacınız olan kaloriyi öğrenmenize yardımcı olur. Ama ya zayıflamak isterseniz? O zaman "kilo vermek için kaç kalori almalıyım?" sorusuna cevap bulmak gerekmektedir.

Zayıflamak İçin Ne Yapmalıyım?

Kilo verme, kilo alma veya kilo koruma hedeflerinizle ilgili aklınıza gelen tüm bu soruların cevapları aslında çok basit. Ne kadar kalori almanız gerektiğini bulmak için yukarıdaki hesaplama aracını kullanmanız yeterli. Bilgilerinizi girin, sonuçları görün ve bir günde kaç kalori almanız gerektiğini öğrenin. Böylece "kilo vermek için kaç kalori almalıyım?" sorusunun yanıtını bulmuş olacaksınız ve hedefinize doğru emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Bir araştırma, kalori sayımı içeren kilo verme programlarının normale göre ortalama 3,3 kg daha fazla kilo kaybına yol açtığını buldu. Siz de diyet yaparken sitemizdeki kaç kalori bölümünden yiyeceğinizin kalorisini öğrenebilirsiniz (Kaç Kalori).

Her an internete ulaşamıyorsanız ve besinlerin porsiyonları için tahmini bir cevap arıyorsanız işte sizin için birkaç örnek:

  • 1 porsiyon pirinç veya makarna (1/2 bardak): bilgisayar faresi veya avuç.

  • 1 porsiyon et: bir deste kart.

  • 1 porsiyon balık: bir çek defteri.

  • 1 dilim peynir: bir ruj veya baş parmağınızın boyutu.

  • 1 porsiyon taze meyve (1/2 bardak): bir tenis topu.

  • 1 porsiyon yeşil yapraklı sebzeler (1 bardak): bir beyzbol topu.

  • 1 porsiyon sebze (1/2 bardak): bilgisayar faresi.

  • 1 çay kaşığı zeytinyağı: 1 parmak ucu.

Günde Ortalama Kaç Kalori Almalıyız?

Ortalama bir kadının ihtiyaç duyduğu kalori miktarı günde yaklaşık 2000 kaloridir. Haftada bir kilo vermek için 1500 kalori alınması gerekir. Ortalama bir erkeğin kilosunu korumak için 2500 kaloriye, haftada bir kilo vermek için 2000 kaloriye ihtiyacı vardır. Ancak bu durum bireylerin yaşlarına, boylarına, mevcut ağırlıklarına, fiziksel hareketlilik düzeylerine ve genel sağlık hallerine göre değişim gösterebilir. Kilo vermeyi hedefliyorsanız, temel prensip şudur: tüketilen günlük kalori miktarı, harcanan kaloriden daha düşük olmalıdır.

Kilo verme stratejileriniz arasında düşük karbonhidratlı bir yaklaşımı denemeyi düşündünüz mü? Ketojenik Diyet ile vücudunuzu bir yağ yakma makinesine dönüştürün! Daha fazla bilgi için buraya tıklayın (Oku).

Kalori Nedir?

Kalori, enerjiyi ölçen bir birimdir. Kaloriler genellikle yiyecek ve içeceklerin enerji içeriğini ölçmek için kullanılır.

Acaba sadece kalori hesaplamasıyla kilo kaybı elde edebilir miyiz? Kaloriler, yiyeceklerden alınan enerjiyi belirlerken, kilo verme sürecinde yalnızca kalori miktarı genellikle yeterli olmaz. Bu dönemde diyetinizde tükettiğiniz gıdaların kalitesi, miktar kadar önem taşır.

Örneğin, 100 kalori değerinde brokoli ile aynı kaloriye sahip patates kızartmasının sağlık üzerindeki etkileri eş değil. Farklı besinlerin, açlık hissi, iştah hormonları ve yakılan kalori miktarı üzerindeki tesirleri birbirinden oldukça farklıdır.

Açlık Hissi Yaşamadan Kalori Alımını Nasıl Azaltabilirsiniz?

Bireyler, ihtiyaç duyduklarından daha az kalori tükettiklerinde kilo verirler. Ancak, besin içeriklerini göz önünde bulundurmadan sadece kalori sınırlaması, genellikle kalıcı kilo kaybına ulaşmayı sağlamaz. Bu yüzden, çoğunlukla istenilen sonuçlar elde edilemediğinde, diyetler bırakılır. Bu nedenle, kalori eksikliğinizi uzun vadede koruyabilmeniz ve aç hissetmemeniz için, sürekli yaşam tarzı değişiklikleri yapmanız önerilir.

Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Eksik Almalıyım?

1 kilogram kilo kaybı için ne kadar kalori açığı gereklidir? 1 kilogramlık bir kilo kaybı için genellikle 7000 kalori harcamanız gerekir.

Şok diyet listeleri ve benzeri aşırı kısıtlı diyetler (günlük yaklaşık 500-800 kalori) hem diyetinizi sürdürmeyi zorlaştırır, hem kilo verme motivasyonunuzu azaltır, hem de kas kaybına yol açabilir. Haftada 5 kilo vermek yerine, sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı için haftada en fazla 1 kilo vermeyi amaçlamalısınız. Çünkü düzenli bir beslenme programı olmadan verdiğiniz kilolar, belki iki katına olacak şekilde hızla size geri dönebilir.

"Kilo verme yolculuğunuzu hızlandırmak için başka bir yöntem denemek ister misiniz? Bu yöntemle beslenme alışkanlıklarınızı optimize ederek hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz! Aralıklı Oruç hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayın. (Oku)

Peki Kilo Vermek Değil de Almak İstiyorsak Ne Yapmalıyız?

Kilo vermek isteyen insanlar kadar kilo almaya çalışan insanlar da vardır. Eğer ki temelde bir hastalığınız yoksa tiroid, anoreksiya, bulimia gibi yapmanız gereken şey sadece kalori alımınızı artırmaktır.

“Kilo almak istiyorum ama iştahsızım. Kilo almak için ne yemeliyiz?” Diyorsanız yapmanız gereken günlük kilo alımını artırmak olacağı için, yediğiniz yemeklere ek olarak sağlıklı gıdalar tüketmelisiniz. Kilo almak için tam yağlı süt, peynir, yoğurt, kuru yemişler, avokado ve yulaf gibi besinlerin alımını artırmalısınız, sıvı ve yüksek kalorili gıdalara yönelebilirsiniz.

Kilo verme hedefinize ulaşmak için doğru yerdesiniz! İlk adımı atmak, kilo verme sürecindeki en önemli adımlardan biridir. Beslenme şeklinizi merak ediyor ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda motivasyona ihtiyacınız varsa, online diyetisyenlerimiz sizin için özel bir plan hazırlasın. Bu planı incelemek ve size uygun bir diyet listesi oluşturmak için hemen tıklayın. Kilo verme yolculuğunuz sadece bir tıklama ötede! (Tıkla ve Zayıfla!)

Editör: İsmail Türk