Eğitim-öğretim dönemi başlarken, veliler de kırtasiye ve forma alışverişine çıktı. Kırtasiye ürünlerinde yüzde 400, okul kıyafetlerinde yüzde 300'e varan fiyat artışları ile karşılaşan veliler, ne yapacağını bilemez durumda.

Kırtasiye ve forma alışverişine çıkan veliler, dkul araç gereçlerinde görülen fahiş zamlarla ana sınıfından liseye kadar öğrencilerin eğitim masraflarının 1000 lirayı aştığını gördü. Buna okul kıyafeti masrafı da eklendiğinde öğrencinin bu yılki okul masraafı en az 1500 liraya çıkıyor.

Fiyatları çok yüksek bulan veliler, "Sadece sırt çantası ve beslenme çantası için 600 küsur lira ödedik. Listemiz daha bugün geldi, kalanını tamamlayacağız ama geçen seneye oranla fiyatlar çok yüksek. Geçen seneki gibi yedekli bir şekilde alamayacağız, listeyi tamamlayalım yeter. Fiyatlar her yerde değişiyor. kaliteli ve ucuz ürün seçmeye çalışıyoruz" dedi.

Pahalı olduğu için istedikleri hiçbir şeyi alamdıklarını belirten öğrenciler ise "Bütçemiz kısıtlı. Eski defterlerimin kullandığım yerlerini yırtıp, onu kullanmaya çalışıyorum. Eskiden de daha çok ürün aldığımız için para harcanıyordu ama bu kadar değildi. Fiyatlar aşırı derecede artmış. 2-3 defter alsan 100 liradan fazla para veriyorsun. Bir defterle idare etmeye çalışıyoruz. Aynı defteri hem geometri, hem matematik, hem İngilizce için kullanıyorum. Bu durum beni tabii ki zorluyor. Her derse ayrı defter almaya çalışsam cebimde para kalmaz” ifadelerini kullandı.

Çantaların da kalitesine göre 350-420 lira arasında değiştiğini kaydeden öğrenciler, "Bu gidişle eve elimiz boş döneceğiz" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım