Ege Haber’e konuşan İzmir Tabip Odası Sekreteri Yüce Ayhan, “Bize gelen gözlem sonuçlarına göre bunu söyleyebiliyoruz.” Diyerek İzmir’de vakaların arttığını ancak sayı veremeyeceğinin altını çizdi.

Ayhan, kızamık vakalarındaki artışın sebeplerine değinerek, kontrolsüz kalabalıklara dikkat çekti. Ayhan, kızamık vakalarının artmasının nedeninin tam olarak bilinmediğini belirterek, "Kızamık vakalarındaki artışın iki sebebi olabilir. İlk olarak, düzensiz göçmenler ve sığınmacılar... Bu insanlar ülkeye girdikleri anda sağlık taramasından geçirilmeli ve gerektiğinde tedavi edilmelidir. Bu yüzden, bu toplulukta aşılanma başarısı yüzdesi hakkında kesin bir bilgimiz yok. Bu tür topluluklarda yaklaşık olarak yüzde 100 bağışıklık sağlanabilirse, vaka sayısının önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul da düzensiz göçlere vurgu yapmıştı: Kızamık gibi hastalıkların belirli bir aşı oranına ulaştıktan sonra toplumdan yavaş yavaş silinmeye başladığını anımsatan Ertuğrul, “Bizim ülkemizde toplumsal bağışıklığı sağlamıştık. Düzensiz göçle birlikte hastalık yaygınlaşmaya başladı” diye konuştu.

Editör: Habererk Haber Merkezi