Konya'da AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeğin başına kürekle vurularak öldürülmesi olayından sonra hayvanlara şiddet olayları art arda gelmeye başladı. İstanbul'da bir kişi sokak köpeğini boğmaya çalışırken, Mardin'de bir kişi ise gözlerini bağladığı boğanın başına defalarca balyozla vurarak öldürdü.

SOKAK KÖPEĞİNİ BOĞMAYA ÇALIŞTI

İstanbul Sarıyer'de bir kişi, önceki gece yakaladığı sokak köpeğinin üstüne oturarak boğazını sıkmaya başladı. Köpeğin seslerini duyan mahalleli pencere ve balkonlara çıkarak saldırgana tepki gösterdi. 

Mahalle sakinlerinden biri o anları görüntülerken, polise haber verildi. Saldırgan bunun üzerine köpeği bırakarak kaçtı. Yaşananlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

BOĞANIN GÖZLERİNİ BAĞLAYIP BALYOZLA BAŞINA VURARAK ÖLDÜRDÜLER

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde ise bir kişi, ahırda kesimini yapmak için gözlerini bağladığı boğayı başına defalarca balyoz vurup öldürdü. Görüntüler ortaya çıkınca, olay sosyal medyada büyük tepki çekti.

Harekete geçen polis, görüntülerin kırsal Hocaköy Mahallesi'nde kaydedildiğini tespit etti. Jandarma ile ortak çalışma başlatan ekipler, kasaplık yaptığı belirlenen M.Y. ile 3 kişiyi gözaltına aldı.

Görüntüde çekim yapan kişinin M.Y.’yi yönlendirip, hayvanın sersemleştiğini, kendine gelmeden hemen başını kesmesi gerektiğini söylediği duyuldu.

Editör: Yadigar Hanım